IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Двигателят от Panamera ще се използва и от Bentley

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Audi ще разчита на Porsche при избора на двигатели за новите S8 и S8 Plus – спортните деривати на лимузината A8.

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Сегашните S8 и S8 Plus са към края на жизнения си път и се задвижват от 4-литров V8 мотор с два турбокомпресора, като двигателят е в два варианта на мощност 520 и 605 конски сили.

Наследникът на този мотор ще е със същия работен обем, същия брой цилиндри и пак с два турбокомпресора. Разликата е, че новият двигател ще идва от Porsche.

Audi S8 ще получи мотор от Porsche

Германската марка разработи нов V8 с два турбокомпресора за новия Panamera, който беше лансиран миналата година, а моторът е достъпен за компаниите под шапката на Volkswagen Group и вече е сигурно, че ще се появи и в новия Bentley Continental GT.

На борда на Panamera Turbo новият двигател има мощност 550 конски сили и с него спортният седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Но за Audi S8 се очаква, че мощността на двигателя ще е 537 конски сили, като това ще е достатъчно за резултат от около 4 секунди в спринта от 0 до 100 км/ч, както и за максимална скорост около 300 км/ч.

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вие голямо разсъждение ударихте, а истината е - голф за всеки джоб. Емблемката прави цената, отдолу е един и същи лИген.
  • #14
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Така е ( преди 6 години )
    Първия Кайен беше с 3.6 от Строшваген.Нека не се заблуждаваме!
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО !!!Получаването в СОЦваген винаги е в обратна посока.Както Панамера получи 3.0ТДИ от Алуди така това сега си е двигател на Алуди също като когато Бентли получи 4.0Т от Алуди.Да не забравяме, че Троше не искаха и недоклатената платформа на Алуди, но няма къде да мърдат.Разбраха, че хората взеха да се усещат, че им пробутват *** за много пари и започнаха да пускат новини как видиш ли по-евтините марки започнали да имат неща от по-скъпите.Е да ама НЕ !
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Flyzepp ( преди 6 години )
    Отивам вчера до Ташев Галвинг да си взема един резбомер,ч е нещо стария остана без пластини и слизам от мицубишито и зад мен спира едно 911 турбо, ама ново та лъска. И си викам на акъла, какво ли ще си помисли тази 18 годишна батка, която го кара ако му кажа "дай да врътна едно кръгче, че иначе кога ще се кача на такава кола". Ама нищо не казах и се забързах за резбомера )
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Боже,колко алтави балъци има по цял свят,та си купуват такива Ауди-та...Няма ли някой балък,да ме повози на въпросната мм..трошка?Мечтиии...
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    До магарето Галошо ( преди 6 години )
    Остави го ти бате ти Дошо, ами гледай алудито да не те направи лудо като изправи някой завой! ахахаха
  • #9
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Галошо ( преди 6 години )
    Въпроско, я кажи на аудиторията този мит при какви скорости и модели се проявява.Защо ли м исе струва че хем си на 20, хем дори не знаеш за какво иде реч,още повече дали изобщо умееш да шофираш.Ако такива ефекти се проявяват изобщо на Северната дъга,то в реалния живот нещата са леко други.Та стига си ччел небивалиците на видния мантраджия Дошко че той е извън времето и пространството.
  • #8
    13 rate up comment 15 rate down comment
    ВъПрост? ( преди 6 години )
    А умрялото магаре от предния капак ще го махнат ли? За да завива де ... ;-)
  • #7
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Галошо ( преди 6 години )
    ..пак бълва небивалици за любимите му марки..Дошее кажи кога хонда ще има представител в този клас. хайде за домашно че бая мислене ще падне.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Братле мотора на парамерата го разработват заедно със ауди ако несе лъжа от 2014.15 предишния мисля че беше съвместно с бентли дори и утомедия имаше публикувана такава информация