IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover ще прави съперник на Bentley Bentayga

Луксозният SUV ще е с марката на Range Rover

Land Rover ще прави съперник на Bentley Bentayga

Шефовете на Land Rover са отворени към възможността британската марка да създаде топ модел, който да е съперник на ултралуксозния SUV на Bentley – Bentayga.

Land Rover ще прави съперник на Bentley Bentayga

Информацията за това осигури главният дизайнер на Land Rover Гери Макгавърн, който уточни, че най-вероятно това ще е Range Rover, който ще е позициониран над актуалната гама на марката и допълни, че в ценово отношение „стъпката в посока Bentayga няма да е много голяма”.

Освен това той даде да се разбере, че иска да увеличи гамата луксозни модели на Land Rover, които се предлагат на пазара с емблемата на Range Rover. В момента тези модели са четири: Range Rover, Evoque, Sport и Velar. И фактът, че това може да доведе до създаването на сходни модели с близки размери, не го притеснява.

„Бих казал, че ако имаме два модела на Range Rover с еднакви размери, но те притежават напълно различен характер, това ще привлече различни клиенти”, беше категоричен Макгавърн.

Bentayga се оказа истински хит за Bentley – луксозният SUV записа половината от общо 11 023 продажби на британската марка през миналата година. И това като се има предвид, че моделът се предлага в Америка от началото на втората половина на 2016 г.

Базовата цена на Bentayga в Европа е 208 500 евро. В момента най-скъпият модел на Land Rover е Range Rover с дълга база, чиято цена започва от 109 200 лири във Великобритания.

Макгавърн е уверен, че моделът на Range Rover, който ще се бори с Bentayga, ще превъзхожда творението на Bentley.

„Bentley просто не притежават наследството и традициите в този сектор автомобили, докато ние имаме всичко необходимо”, обясни дизайнерът.

Снимка: Land Rover

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    има рендж за да ходи на лов по начало това е и предназначението но жипа но поради липса на нормални пътища много хора го ползват за основно предвижване на работа до детската градина на пазар до мола общо взето не и за илов каквото е първоначалния замисъл
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    английската кралица има Range Rover, а най малките престолонаследници ги взеха от родилното точно с такъв Range Rover като на снимката
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    гледам и не вярвам на ушите си на къде отива света маркетолозите съвсем изтрещяха скоро няма да има кола под 100 к която като база ще включва само четири джанти и един волан всичко друго ще е опция катопщепсе сглобява на конвейр от роботи и да искаш 500 к за обща платформа с нискобюджетни събратя
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Луксозен ще бъде кулинан на ролс, там ще видим сериозен лукс, и вероятно ръчна изработка на повечето детайли.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    . ( преди 6 години )
    Щом си го карал и знаеш така да е...
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рейндж си е класа, красота.Бентли си е ауди, обезличено, еднакво. Части от голф/октавия.Всяко бентли е красиво, но какъв е смисъла.....фабията каквут джанти да и слагаш ще се разпада...и въобще няма да спре!
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до bmw435i ( преди 6 години )
    В сравнение с Бентли не е крал, а направо просяк...
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Range Rover-Kraliat