IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin обяви война на спекулантите

Босът на марката обеща, че ще зачеркне от списъка, всеки опитал се да препродаде новата суперкола Valkyrie

Aston Martin обяви война на спекулантите

Шефът на Aston Martin – Анди Палмър, заяви, че всеки клиент, който се опита да препродаде реда си за купуване на новата суперкола Valkyrie, незабавно ще бъде отстранен от списъка.

Aston Martin обяви война на спекулантите

Повод за изявлението на Палмър стана оплакване от купувач, който в Twitter написа, че фирма от Дубай му е предложила да получи автомобила с предимство. Официално цената на Valkyrie не се споменава, но в социалната мрежа стои цифрата 10 млн. евро.

„Гарантирам, че всеки подобен опит няма да бъде приет от нас и този, който се опита да направи нещо такова, незабавно ще бъде изваден от списъка с клиенти. И съответно няма да получи колата”, категоричен бе шефът на Aston Martin.

За Valkyrie се знае, че ще разчита на хибриден силов агрегат, развиващ мощност от 1130 к.с. От тях 1000 к.с. ще осигурява 6,5-литров V12 бензинов мотор, а останалите 130 – електрически двигател. Британската суперкола ще получи система за рекуперация на енергията, подобна на тези от болидите във Формула 1. Максималната скорост на машината ще бъде 402 км/ч.

От модела, който бе показан на автосалона в Женева през март, ще бъдат произведени 150 бройки, като 25 от тях са предназначени само за каране на писта. Почти целият тираж на колата е разпродаден, но първите клиенти ще я получат едва през 2019 г.

Снимка: Twitter

 

Тагове: aston martin valkyrie
0 от 500