IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви поредната си екстремна суперкола

Модификацията 911 GT3 ще получи мощен атмосферен мотор

Porsche готви поредната си екстремна суперкола

Само преди дни компанията Porsche представи един от най-хардкор вариантите на модела 911 в своята история, който получи името GT2 RS. Сега немците подготвят и RS-версия на суперколата с название 911 GT3. Тя ще има най-мощния атмосферен мотор в семейството 911.

Porsche готви поредната си екстремна суперкола

Сегашното Porsche 911 GT3 разчита на 4,0-литров мотор с 6 цилиндъра, развиващ 500 к.с., но при версията RS неговата мощност ще бъде увеличена до 520 к.с. Двигателят ще работи както с механична скоростна кутия, така и с фирмения „робот” PDK.

Новото GT3 RS ще получи и подобрения в аеродинамиката, като повечето от тях ще бъдат взаимствани именно от представеното неотдавна 911 GT2 RS (включително голямата предна броня и огромното антикрило). Освен това каросерията на спортното купе ще бъде олекотена, което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Настоящият вариант на автомобила прави същото за 3,4 секунди.

Porsche готви поредната си екстремна суперкола

За машината ще бъде достъпен като опция и пакет Weissach (същият като при 911 GT2 RS). Той предлага намаляване на теглото след замяна на някои компоненти - изпускателната система ще е от титан, джантите от магний, а покривът – от карбон.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: porsche 911 gt3 rs
0 от 500