IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

До края на годината компанията ще покаже два нови спортни автомобила

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

Компанията Audi смята да започне да предлага модели от гамата RS само със задно предаване. Тяхната цел ще бъде да се конкурират с автомобилите на Mercedes-AMG и BMW M GmbH. Това съобщи пред изданието Auto Express шефът на подразделението Audi Sport - Стефан Винкелман.

Audi слага задно предаване на RS-моделите си

От думите на топ-мениджъра става ясно, че подобен ход е бил обмислян още по времето, когато спортното подразделение на марката се казваше Quattro GmbH. Идеята за направата на подобни машии ще помогне за бъдещето развитие на компанията като цяло.

„Ние сме наясно, че обозначението Quattro заблуждава до голяма степен нашите клиенти. Това е система за задвижване на четирите колела и е едно от нещата, които правят Audi велика марка. В същото време името не е съвсем правилно и обърква хората. Затова смятам, че трябва да предложим на клиентите си автомобили, които да бъдат достъпни само със задно задвижане”, обясни Винкелман.

Шефът на Audi Sport допълни, че на автосалона във Франкфурт през септември компанията ще покаже 2 нови модела на Audi с индекс RS, но не уточни какви ще бъдат те. Със сигурност по-късно ще се появят и RS-версии на бъдещите електрически модели на марката.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Държа да добавя, че BMWстите и аз не твърдим, че не струва куатрото, просто твърдим, че разпределението на масата не е правилно при нито едно Ауди, с изкл. на R8... Няма журналист, който да не е на подобно мнение... Motortend: Audi always misses the last final 2, 3 percent of chassis tuning EVO: The only time the Quattro sends 100 percent of torque to the rear is when the car is parkedJeremy Clarckson... няма да повтарям цитата, който използва колегата по-долу
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Според мен трябва да почакат и да направят изцяло нов автомобил, с предна ос по-близко до началото на автомобила и да увеличат самата база... защото иначе няма да се отърват от типичното за марката недозавиване... Така или иначе виждаме колко са им поврътливи колите с най-новото куатро, което предава до 100 процента върт момент на задната ос...
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Автор ( преди 6 години )
    Тук май само BMW-сти коментират статия за Audi. И спрете с това "Quattro върви направо в завоите", че ми става смешно. При такъв коментар си личи че коментиращия не знае нито какво е технологията, нито е карал или се е возил в такъв автомобил.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Ако намериш нещо общо между моделите в ДТМ и обикновеното ауди, освен двойното WC обади се.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ауди се сътезават в ДТМ с РС5,което е само на задно и си бият Мерцедес и БМВ,които са царе на задното.В серийте Blancpain GT Ауди се състезават с Р8 ЛМС,което е също със задно и не им пречи да се съревновават с Ламборгини,Ферари,Порше,Бентли,Бентли и да показват добри резултати.Но без легендарното Quattro Ауди РС няма да е Ауди.
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Тоя ( преди 6 години )
    То алудито тръгва като лудо на старта - ок.Ама още след 1-2 завоя така оплита конците, че някое БМВ с 100коня по-малко му разказва играта!Когато VW разбере, че разстоянието от предната броня до главината на колелото на техните прехвален платформи НЕ може да е еднакво и при голфа/пасата и при нафуканите РС-ки , тогава може и да си пооправят пътното поведение.
  • #5
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Досега на старт Ауди мачкаха всичко сега като нагласят и управлението и Давай довиждане на тия маслояди Бенве!!!!
  • #4
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Те затова Мерцедес и БМВ още се чешат по главите защо quattro трьгва най добре и откьде да да намерят още някоя десета срещу Ауди!!!!!
  • #3
    27 rate up comment 10 rate down comment
    Пак грешка! ( преди 6 години )
    Мерц AMG и БМВ М вече слагат 4Х4 на всичките си модели, ама направено с ум!Ауди и до днес не разбраха, че проблема не е в задвижването на всичките колела а това, че слагат мотора пред предната ос!Както казваше Дж. Клакрксън: "Ауди завива все едно има вързано умряло магаре на предния капак!"
  • #2
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво, може да почнат да завиват тея аудита 22 век. 4х4 задвижването на ауди само маскираше проблемите с предно разположения двигател. Ако бъдат проектирани като коли със задно това ще ги направи истински спортни автомобили дори и да останат 4х4 само.