IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, когато на "Нюрбургринг" има разлято масло? (ВИДЕО)

Мигновена загуба на сцепление и серийна катастрофа

Какво става, когато на

“Нюрбургринг” е едно от малкото трасета в света, на които всеки може да кара каквото иска. Стига да си платите входа, можете да излезете на пистата за една или повече обиколки с автомобила, който ползвате ежедневно. Ако имате мотоциклет, камион, ван или пикап, също няма проблем да се посъстезавате с часовника, стига разбира се превозното средство да има всички документи, необходими за движение по обществената пътна мрежа.

Какво стваа, когато на

Това означава, че на “Нюрбургринг” винаги има голям шанс от катастрофи и технически проблеми, тъй като шофьорите са непрофесионалисти, а машините им не са подготвени за състезателни цели. Едно от най-опасните неща, които могат да се случат на всеки пилот на пистата, е колата му да стъпи върху разлято масло от друг автомобил. Ако разливането се е случило на неподходящо място това означава мигновена загуба на сцепление и изхвърчане от пистата.

Това, разбира се е проблем на всяка писта, но особено на “Нюрбургринг”, която е претъпкана по време на свободните дни. Шофьорите имат различни умения зад волана, а някои от по-неопитните дори не разбират, че са стъпили върху нещо хлъзгаво, което създава много опасни ситуации, видни и от видеото по-долу.

Затова, ако сте на “Нюрбургринг” или на друга писта, не забравяйте да се оглеждате добре за промяна в пътната настилка. Ако има разлив на масло, асфалтът със сигурност ще е по-лъскав от обикновено. Оглеждайте се и за хора отстрани, които ви сигнализират за опасност. Също така не забравяйте, че антифризът също може да е хлъзгав, така че ако отстрани има катастрофирал челно автомобил, вероятността на асфалта да има антифриз е голяма.