IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda произведе 6-милионната Octavia

Моделът продължава да бъде бестселърът на чехите

Skoda произведе 6-милионната Octavia

Поредното впечатляващо постижение записа чешкият производител Skoda. Най-популярният модел на марката – Octavia, премина границата от 6 млн. произведени бройки.

Skoda произведе 6-милионната Octavia

Предлаганият като лифтбек и комби модел се произвежда още от 1996 г. и се ползва с огромна популярност в цял свят. Юбилейният автомобил слезе от конвейра на завода в Млада Болеслав.

„Нито един от автомобилите на Skoda не се произвежда в такиа обеми като Octavia. Това е сърцето на нашата марка, като отлично демонстрира ефективността на процесите на производство и логистиката в компанията ни. Именно Octavia играе най-важна роля в ръста на продажби на Skoda на световните пазари”, коментира Михаел Оелклаус, член на Съвета на директорите на компанията, отговарящ за производството и логистиката.

Само през май от Skoda Octavia на пазара в Европа бяха продадени 21 503 бройки, което е ръст с 6,8%. Така чешкият модел заема 8-о място в класацията по продажби на Стария континент.

Снимка: Skida
 

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз лично съм с лошо впечатление от качеството на материалите на шкода. То като няма какво да ти се счупи от "екстрите" е нормално да са "здрави". Материалите са много зле - скърцат и се износват бъзрзо. Има си болежките на VW - калпави автоматици и механични ск. кутии, дюзи и т.н.Общо взето са това, което описват хората по-долу - Евтини версии на някой VW, за съжаление ( мое ) голяма част от дефектите им са пренесени и при шкода, което ги прави неприемлив за мен избор.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    До първия Анонимен,Аз пък се сещам само за плюсове от това, че правят евтин голф - колата е по-практична, по-евтина, нищо че има по-малко хромирани лайснички. Получваш MQB платформата, но за по-малко пари.Шкодите са супер - не мога да се сетя за по-подходяща кола за семейство - голяма, практична и няма да подивееш, че децата са я освинили... или поне не толкова, ако беше Ауди Allroad например
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Skoda Club ( преди 6 години )
    От 2005 караме Шкоди в семейството и сме доволни. Не се чупят и са много практични. След лятото смятаме да вземем и нов Супърб комби, стига работата ни да върви.
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ме кефи, нито нацията, още по-малко марката.
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    1234 ( преди 6 години )
    Напротив ,аз пък се радвам за Шкода, да дериват са на фауве,но все повече се индивидуализират. Да не забравяме ,че това е един от най-старите европейски производители и най-стария под шапката на ВАГ. Не съм фен на ВАГ ,но се кефя на чехите. Ето това е добър модел за развитие след социалистическата пустош.
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Идиот ( преди 6 години )
    Провалена или не, чехите правят коли! А ние правим тоалетна хартия.
  • #2
    7 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шкода винаги е била провалена марка. Винаги. Просто сега намериха начин да я набутат на по глупавите хора.
  • #1
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Редно е на такъв юбилей да кажат, че става въпрос за чешкия Голф, не за автентична чешка разработка. Защото това истината. Чехите правят евтин Голф, с всичките минуси от това.