IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма пари за новата лимузина на Путин

Първият модел от проекта "Кортеж" вече е спрян

Няма пари за новата лимузина на Путин

От началото на 2013 г. руските медии периодично информират за разработката на проекта „Кортеж”, под шапката на който трябва да бъдат създадени нова лимузина за президента на Русия Владимир Путин, както и останалите возила от неговия кортеж - седан, миниван и SUV-модел.

Няма пари за новата лимузина на Путин

Сега обаче стана ясно, че първият модел от гамата на „Кортеж” отпада – московският институт НАМИ е спрял разработването на SUV-модела заради липса на средства. Въпрос на време е, отново по същата причина, да спре работата по целия проект, въпреки че засега официалната версия е всички ресурси са пренасочени към другите три модела от гамата, но никой не се ангажира с точните срокове на въвеждането им в експлоатация.

Няма пари за новата лимузина на Путин

Моделите се изграждат върху специална модулна платформа и вече преминаха краш тестове в Русия и Германия.

Точно бъдещата лимузина на Путин и останалите модели от проекта „Кортеж” бяха използвани от жълтите медии в последните години за новини от рода на: „Бомба! Руска лимузина смая света!” или „Шок! Руската индустрия отвърна на Америка” и т.н.

Предполага се, че производството на моделите от проекта „Кортеж”, ако все пак започне, те ще носят марката Aurus. Първите 14 коли трябва да са готови тази година и да бъдат предадени на ФСО (Федералната служба за охрана), която охранява Путин. А дебютът им пред широката публика е насрочен за май 2018 г., когато е встъпването в длъжност на новия президент на Русия.

Няма пари за новата лимузина на Путин

По-рано министърът на търговията и промишлеността на Русия Денис Мантуров обяви, че разработването на SUV-модела трябва да приключи до края на 2017 г. Това негово изявление беше в отговор на първите информации, че моделът ще падне в жертва заради липсата на пари.

Но Мантуров поясни, че от 2018 г. трябва да започне „масовото производство” на моделите от проекта „Кортеж”. Годишното производство трябва да е 300 коли, като то трябва да бъде увеличено, ако има по-голямо търсене. На по-късен етап производството трябва да бъде отново увеличено, но вече с по-достъпни версии на основните модели, които ще се предлагат и без броня.

Тагове: suv
0 от 500