IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Произведеният през 1976 г. автомобил е имал само един собственик

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Porsche 911 Turbo (версия 930) с пробег 1 150 000 км бе открито в Канада. От момента на закупуването си през 1976 г. автомобилът е имал само един собственик, който го е използвал всекидневно.

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Спортната кола принадлежи на Бил Макичкрън, който притежава и ръководи фирма за почистване на килими. Той признава, че и в момента е готов веднага да отиде на среща с клиент, само и само за да седне отново зад волана на любимата си кола.

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Машината на Макичкрън не е рекордьор за Северна Америка. През миналата година в САЩ бе открито Porsche 356 от 1960 г., което е изминало над 1,6 млн. км. Неговият собственик също кара колата ежедневно, като тя се намира в добро техническо състояние.

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Версията Porsche 930, произвеждана през периода 1975-1977 г., е оборудвана с 6-цилиндров турбомотор с водно охлаждане и 4-степенна механична скоростна кутия. Двигателят развива 260 к.с. През 1978 г. компанията сменя този агрегат с 3,3-литров с 300 к.с.

В Канада откриха Porsche 911 Turbo с пробег 1,15 млн. км

Снимки: Motor

 

Тагове: porsche 911
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А вие какво искате ? Всички задължителни вече екстри и системи за безопасност да не би да са безплатни? Не е безплатна и всяка технология за по-чисти автомобили, но пазара изисква новия модел да не надвишава много цената на стария такъв.Иначе ако си мислите, че с днешните технологии автомобилопроизводителите немогат да направят здрав автомобил се лъжете жестоко...
  • #9
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тъкмо заговориш за автомобили и ще се появи някакъв да ти обяснява за хюндай все едно е кола , първо помпичката надува цената и вероятно надува и километрите , не ги намалява както мислиш , демек този уникален хюндай е в най-добрия случай е на 500 хил....но дори да е на повече , какво от това не бих изминал с него и 300 метра...един безличен кашон с четири врати и багажник ..а има и тасове
  • #8
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    В София откриха таксиметров автомобил Хюндай на 1 200 000 км.,според книжката му.Ако се измери километража с корекция от "помпичката",то той е изминал 3 000 000 (три милиона км.), без основен ремонт, на метан(ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ НА газ).Последните клиенти(преди возилото да бъде продадено на колега от Факултето) сами предлагали на по-големи баири да помагат на шофьора,но той ги успокоявал и забавлявал, докато включвал помпичката.След тези мъки,получавал солиден бакшиш и пожелание да кара Порше!
  • #7
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много коли могат да изкарат до милион километра ако собственика е достатъчно богат и ентусиазиран за да подменя всякакви части, да ребилдва двигател и скоростна кутия, да пребоядисва и да оправя ръжда. Повечето хора просто хвърлят колата когато се наложи подобен ремонт, защото ремонта надхвърля цената на колата. При старите Поршета обаче всичко това си заслужава :-)
  • #6
    33 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Ей това е готин живот, да си карал Porsche с въздушно охлаждане десетки години на макс! Не знам какви коли карате, но това Porsche е невероятно яка кола! Завиждам му направо!
  • #5
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всеки който ми хвали старите надеждни коли "дето изкарват по 2 милиона километра без да им правиш нищо", нека се качи в нещо като W124 200D и да видим как със 70 коня и ускорение 20 секунди до 100 ще успява въобще да изпреварва. Такава мудна кола си е направо опасна за днешният значително по-бърз трафик.
  • #4
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За един автомобил е важното да е сигурен и комфортен!Ама старите изкарвали по 1 милион километра - голяма работа!Пари се изкарват, да сме живи и здрави всички!
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз искам да си надживея кората, не тя мен. Предпочитам комфортни и сигурни такива. Аз 500к км няма да правя с една и съща кола...
  • #2
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Днешните "кофички от кисело мляко" са много по-сигурни, управляеми, комфортни, обезшумени, икономични и бързи, дори и да не могат да стигнат до 1 милион километра на слънчогледово олио. W126 може да си купи само колекционер на класически коли, но не и разумен човек да го кара ежедневно.
  • #1
    60 rate up comment 4 rate down comment
    Стен ( преди 6 години )
    Не е изненада,едно време правеха колите с цел да служат дълго и вярно на собствениците си,а сега да изкарат гаранционния период.