IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екипът на Top Gear го закъса в Норвегия

Водещите уличени в шофиране с 240 км по обществен път

Екипът на Top Gear го закъса в Норвегия

Полицията в Норвегия смята да подведе под отговорност екипа на телевизионното шоу Top Gear заради нарушения на правилата на движение. По информация на канала TV 2, по време на снимки на предаването един от автомобилите е развил скорост от 240 км на обществен път.

Екипът на Top Gear го закъса в Норвегия

Местните власти са издали разрешително на екипа на Top Gear да снима в страната, но в него изрично е било указано, че може да бъдат затваряни отсечки от пътя за не повече от 12 минути и на тях не бива да се развива повече от 240 км/ч.

Представители на местната Администрация на обществените пътища е направила проверка на системата за контрол на скоростта в определени участъци. Той е извършен с помощта на система от специални индукционни намотки, вградени в асфалта. Резултатите показали, че по времето, когато е снимано предаването, на същото място автомобили са развивали до 180 км/ч. А един от тях е преминал през тунел с 240 км/ч.

Разрешителното на Top Gear е отнето до окончателното изясняване на обстоятелствата. Тъй като полицейски представител не е присъствал на снимките, а нарушенията не са фиксирани от камери, представители на предаването са поискали ясно да се изясни дали тези действия са техни или на други участници в движението.

От BBC обявиха, че ще сътрудничат на разследването, като уточниха, че двамата главни водещи на предаването - Мат ЛеБлан и Крис Харис, не са присъствали на снимките в същия ден.

Снимка: Top Gear
 

Тагове: top gear
0 от 500