IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Първият от тях ще се появи на пазара през 2019 г.

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Компанията Volkswagen разработва цели 5 автомобила, първият от които ще се появи на пазара през 2019 г. Това стана ясно от слайд от презентация на германската марка, публикуван на сайта Groen7.

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Ако се съди по изображението, петте модела ще се появат на пазара през периода 2019-2022 г. Компанията вече представи предвестници на три от тях – концептуалния хечбек I.D., кросоувъра I.D.Crozz и минивана I.D. Buzz. Предстои да бъдат показани I.D. Lounge и I.D. AEROe, за които се предполага, че ще бъдат по-голям кросоувър и спортно купе. Всички те ще бъдат изградени на платформата MEB.

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Първи в продажба ще излезе хечбекът Volkswagen I.D (на снимката)., който ще се предлага само на пазара в Европа от 2019 г. Крос-купето I.D.Crozz ще се продава в Китай и Европа, като името му ще бъде сменено на I.D. Cross. Тайнствените I.D. Lounge и I.D. AEROe са предназначени за САЩ и Китай, докато пазарите на минивана I.D. Buzz предстои да бъдат определени.

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Прототипът на хечбека бе оборудван с електромотор със 168 к.с., докато крос-купето (на снимката) има два такива двигателя, развиващи 305 к.с. Миниванът също е с два мотора с обща мощност 370 к.с. По предварителни данни, електрическите модели на Volkswagen ще изминават до 600 км с едно зареждане.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d concept
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Китай прие закон, че ако някой иска да продава коли там, след 2018 ще трябва да продава поне 8% електромобили и швабите се изприщика. Дори Меркел ходи да моли за отсрочка но я отсвириха.Колкото и да ви е неприятно - двигателя с вътрешно гороене е умираща технология!
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Изведнъж фауве се засили да прави електромобили. Защото много са загрижени за екологията ли?"То не, че и вие сте много загрижени за екологията, ама ревете против ДВГ.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доверите на американския пазар не знам какво е, но продажбите там растат :)Разбирайте го както искате
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Бг вероятно са нищожно малко. Навън ги има. Веднага след старта на продажбите на Голф Е през 2014та, бе най продавания ел автомобил в Европа, изпреварил Нисан Лийф. Така че се продават определено!
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    тъй-тъй ( преди 6 години )
    Изведнъж фауве се засили да прави електромобили. Защото много са загрижени за екологията ли? Едва ли. Загрижени са за американския пазар - там доверието в момента е нулево, а продажбите - отрицателни.
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти виждал ли си ги, или просто знаеш че ги продават!!!
  • #1
    26 rate up comment 12 rate down comment
    100% ( преди 6 години )
    ЩЕ ЩЕ ЩЕ. Всичко в тази фирмичка е в бъдеще време...