IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

Продажбите на компактния SUV стартират в началото на 2018 г.

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

Снимки на новото BMW X3 се появиха в интернет-пространството само часове преди официалната премиера на кросоувъра, която е планирана за понеделник, 26 юни.

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

Техническа информация за модела липсва, като се знае единствено, че той ще бъде показан пред публика едва на автосалона във Франкфурт през септември. Продажбите на компактния SUV ще стартират в началото на 2018 г.

Изображенията показват, че новото X3 следва дизайна на своя предшественик, но е получил по-меки и кръгли форми. Значително е увеличена решетката на радиатора, по-големи са задните врати и прозорците. Вероятно е нараснало и разстоянието между двете оси.

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

В салона на кросоувъра се виждат някои решения, които дебютираха при последното поколение на 5-Series, но като цяло дизайнът на интериора е издържан в характерния стил на моделите на германската марка, подчертаващи спортния характер на колите.

Съобщава се, че SUV-моделът е изграден на нова платформа, която ще бъде използвана и за крос-купето BMW X4. На снимките е показана версията X3 M40i, разчитаща на редови 6-цилиндров туин-турбо мотор с мощност 360 к.с. и 500 Нм. Скоростна кутия е 8-степенен „автомат”, съчетан със система за задвижване на четирите колела xDrive.

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

Ориентировъчно тази версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Разходът на гориво ще бъде в рамките на 8,3 л/100 км.

Разкриха новото BMW X3 преди премиерата му

Ще има поне две дизелови модификации - X3 xDrive20d и xDrive30d, както и версия  xDrive30i с 4-цилиндров бензинов мотор с 248 к.с. На по-късен етап ще се появи хибридно X3 с 2,0-литров бензинов двигател и електромотор, както и X3 M, чиято мощност ще е в рамките на 400 к.с.

Снимки: Carscoops

Тагове: bmw x3
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    До га има нефт дизело не мре,в Бургас 1.70лв,на черно 1.20,Тесли Месли като станат на 7000лв 3 4 ръка мога да си позволя
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Красавец!Не бе не че германците и бензини не могат да правят.Просто Дизела е най-доброто откъм КПД и ниски нива на отделяне на въглероден диоксид.Нали се борите с глобалното затопляне.Второ дизела има по-малък разход.Вие германците не ги учете.Га тесла направят поне 500 км реален пробег да се обадят.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Значи пак дизел ще има?Дизел все пак е германец,няма да го изключат заради някакви *** санкции!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    модераторчето ( преди 6 години )
    Хайде да не триеш избирателно а...
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    qud ( преди 6 години )
    Отново претоплена манджа!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    И то.. ( преди 6 години )
    толкова неграмотен, че и "протеста" си правилно не може да напише ...
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вчера видях един *** с x6. Паркираше си автомобила по изключително иновативен начин. Естедтвено, против закона. Що така, основно и-диотите са с бмвжи ауди?Мн е страшно като оставиш комплексите ти да окажат влияние на пътя където трябва да се съобразяваш с другите участници. Затова толкова народ измря.Целта на пътя и автомобила е предвижване! Не е показване, самоизтъкване.