IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini прави съперник на Ford Focus RS

Британската марка ще навлезе сериозно в битката на хотхеч моделите

Mini прави съперник на Ford Focus RS

Тестове на нов модел на Mini на Северната дъга на Нюрбургринг съживиха слуховете от 2015 година, че британската марка на BMW може би най-после ще навлезе сериозно в битката на хотхеч пазара.

Mini прави съперник на Ford Focus RS

Ако предположенията се окажат верни, то за моделната 2018 година Mini може да се сдобие с нова JCW версия на Clubman, която ще е с мощност 300 конски сили и задвижване 4х4, което ще я изправи срещу Ford Focus RS например.

Дизайнът на екстериора на новия модел може да се промени по-сериозно докато дойде време за пазарната му премиера, но феновете на Mini се интересуват основно от задвижването на следващия Clubman JCW.

Според по-ранна и все още непотвърдена информация моторът ще е еволюция на този, който се използва при BMW 330i – 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбо. Мощността му е 248 конски сили, но с малко промени по електрониката, която го управлява и турбото, то конските сили могат бързо да отскочат на 300, което ще е необходимо с оглед на това, че системата 4х4 изисква повече мощност.

Сега Clubman JCW също се задвижва от 2-литров 4-цилиндров мотор с турбо, но в този вариант мощността му е 228 конски сили. Моделът със задвижване 4х4 ускорява от 0 до 96 км/ч за 6 секунди, но с увеличената мощност този резултат ще се доближи до 5 секунди.

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Видяла жабата че подковават вала и вдигнала и тя кракКой нормален мъж ще предпочете педалското мини пред Фокус РС ако ще и минито да е с 50 коня отгоре, тея в ред ли са се чудя!мини е за жени и меки китки!