IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийска състезателка оцеля след невероятен пирует във въздуха (ВИДЕО)

При първото завъртане, колата се приземява върху каската й

Австралийска състезателка оцеля след невероятен пирует във въздуха (ВИДЕО)

Който и професионален автомобилен пилот да попитате защо е избрал именно състезанията за своя професия, ще ви отговори нещо, в което присъства думата “адреналин”. Австралийският пилот от шампионата Formula Vee - Кейти Лисън - не е изключение от правилото, поне ако съдим по онборд кадрите от нейния автомобил. От тях се вижда как Лисън си е набавила адренилина за поне десетилетие напред, тъй като именно тя участва в състезателен инцидент, вследствие на който колата и се превърта във въздуха два пъти, каската й се удря в асфалта и накрая финишира в тревата встрани от трасето.

Австралийска състезателка оцеля след невероятен пирует във въздуха (ВИДЕО)

Необикновеният инцидент се е случил на пистата Barbagallo Raceway, която е разположена в широките покрайнини на Пърт, Австралия. Благодарение на GoPro камерата, монтирана на колата на Лисън, имаме шанса да видим как групата от автомобили пред нея намаляват рязко преди завой, една от тях излиза от пистата, а колата отпред блокира спирачките си.

Пилотът зад Лисън не успява да спре навреме и удря нейния болид отзад, който впрочем е с изключително лека конструкция и се задвижва от компактен двигател с 1200 куб. см. работен обем. От удара Лисън и автомобилът й са изпратени директно в рязко намалилата предна кола, от което всъщност произхожда и подскачането й във въздуха, а оттам и двойно преобръщане настрани.


Колата на Лисън дори се приземява наобратно, при което каската й се удря силно в асфалта. За щастие австралийката се разминава невредима, с изключение на няколко натъртвания и навехнат врат. Изглежда по-лошо, отколкото всъщност е.

“Спомням си, че си помислих “о, във въздуха съм”, след което последваха много удари. Всичко стана много бързо,” коментира Лисън пред австралийската телевизия 9News. Нейният съпруг Род Лисън участва в същото състезание с авгтомобил с по-мощен 1600-кубиков двигател. Той с ужас видял какво се случва със съпругата му от по-задна позиция в колоната. По думите му, силният удар е изпратил автомобила с въртеливи движения във въздуха, подобно на топка за ръгби. “В този момент ускорението, което те изпраща във въздуха и те завърта повече от два пъти, е огромно. Сигурно е било доста страшно,” заявява Род Лисън пред 9News.

Кадри от камерата на колата пред Лисън показват инцидента от различен ъгъл. Изглежда като катастрофа, от която пилотът не се измъква невредим. За щастие, само така изглежда.
 

Тагове: formula vee
0 от 500