IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg за 1.7 млн. долара се самозапали

Проблем в батерията за малко да изпепели Agera R в Китай

Koenigsegg за 1.7 млн. долара се самозапали

Бутиковият шведски производител на суперколи Koenigsegg направи само 18 бройки от модела си Agera R през периода 2011-2014 г. Една от тях - с номер на шасито 085, се запали и пострада сериозно в Китай, съобщава изданието Digitaltrends.

Eксклузивен Koenigsegg се запали в Китай

Инцидентът бе наречен "едно от най-скъпите барбекюта в историята", като бе заснет от дузина запячи със смартфони. Според информация на друго издание - AutoEvolution, причината за пожара е възпламеняване на батерията на суперколата. Моторът на автомобила е работил прекалено дълго на едно място, което е довело до нагряване на акумулатора.

Eксклузивен Koenigsegg се запали в Китай

На едно от видеата се вижда как пламъците излизат от долната част на машината, което според експерти доказва проблем именно с тази част. При струващата 1,7 млн. долара Agera R батерията не може да бъде купена от магазина. За автомобила се използва стандартна LiFePo4 батерия, която е една от най-сигурните, предлагани на пазари изобщо.



За щастие на собственика, суперколата с мощност 1140 к.с. изглежда не е пострадала чак толкова сериозно. Самият той заедно с няколко помощници успяват с пожарогасители да спасят шведското купе от пълно изгаряне. Така вероятно автомобилът ще бъде възстановен, което ще отнеме доста време, а и средства, въпреки че едва ли една от най-скъпите коли на планетата не е застрахована.

Снимки и видео: AutoEvolution

Тагове: koenigsegg agera r
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    така се случва в реалния живот колите горят , дори и електричките :)в този на опиати и тежка дрога - японските возила са най здравите и комфортни на света! нали дошка ?пи ли си хаповете ?
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия лешници счупиха две коли докато се опитваха да правят някакви рекордни обиколки,а за капак вече и докато стоят на място се чупят и самозапалват.
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Егати новите технологии , преди няколко дни Тойта обвиниха Кобаяши че дефектирал съединителя на болида LMP-1 в 24-часа на Льо-ман , понеже бил тръгнал , спрял и после пак тръгнал , то не можело така , тука пък сега колата била работила на място...и това не било сметнато...един Американец умря защото не гледал на къде го кара колата му , която била автономна Тесла....абе мъка като начало
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Ужасна новина!Един от най-любимите ми автомобили, които разбира се са мечта!