IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Предупреждението, че ни снимат отпада окончателно

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Знакът Е24, който предупреждава за камери на пътя, ще бъде премахнат. Това решиха депутатите, които приеха окончателно промените в Закона за движение по пътищата.

Депутатите решиха: Без знак за камера на пътя

Вносителите на промяна - ГЕРБ, са категорични, че когато шофьорите са предупреждавани за камера на пътя, те намаляват, но след това продължават да се движат с превишена скорост. Така се стига и до повече смъртни случая на пътя. Според депутатите, това  развива чувство за безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

С промените в закона се налагат и по-сериозни санкции на собствениците на автомобили, които ги дават на пияни, дрогирани и нередовни шофьори. При такива случаи се предвижда прекратяване на регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година. Кой обаче трябва да носи отговорността - шофьорът или собственикът на колата, стана повод за спорове между депутатите, които не успяха да достигнат до единно мнение по въпроса.

Още по темата четете в Dnes.bg

 

0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    Докато такива английски пенкилери като Джеръми са ви идоли за подражание, докато някакви 20 годишни БМВ-та, които не могат да минат технически преглед в нормална държава, се регистрират без проблем в България, дотогава и няма да се оправи положението по пътищата в България!Дали има ли няма знаци за камери - това няма абсолютно никакво значение, ако човек спазва ограниченията за движение по пътищата!
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    ДА, в Англия има знаци за камери. Отскоро на повечето магистрали са заменени с такива,че се мери средната скорост... Но България НЕ е Англия за съжаление.тук населението на 90% е с умствен дефицит и почти всеки на пътя се вживява на Батман , Супермен, спайдърмен и т.н. ЕДИНСТВЕНОТО Решение да се очовечите и да спрете да се избивате толкова е ГЛОБИ ДО ДУПКА! Бой, глоби с холядарки, конфискация на кокошкарника, пандиз и пандиза - пак бой!За ваше добро!
  • #16
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За промените в закона нали се сещате, че от съответната комисия и от този, който прави промяната вземат допълнително пари. Филмите по поддръжката ще вземат пари за демонтажа на знаците, като преди това са взели за монтирането им, повече пари от глоби в бюджета и от там повече пари за крадене. Добре са си оплели кошничката нашите управляващи. От едни табели виждате какви ползи имат. Всичко в тази държава се прави така, че да има облагодетелствани лица и да се пълнят партийните каси и джобове.
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е как в цяла Западна Европа има табели, а у нас ги премахват?!Мога да се хвана на бас, че до 1-2 год. ще ни накарат да сложим отново табелите и ще ни наритат канчетата от ЕС за пореден път. Табелите се слагат, защото при снимането с камера те осветява инфрачервена светлина, която може да те стресне и да направиш катастрофа. Хората са го доказали, че след камери за заснемане катастрофите се увеличават.Както винаги хората на опаки, а ние на терсене.
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бъдеще има за този, който го заслужава.На комплексарите, с редовните неплатени фишове, не им е работата да обсъждат демографията. Гледайте си филмите с гетата и си мечтайте за 10 долара на час за мияч на чинии.Белким съберете за 10 годишна 3ка.
  • #13
    19 rate up comment 1 rate down comment
    До разочарования ( преди 6 години )
    Чак сега ли разбра причините близо 3 милиона Българи да напуснат тази територия....Всичко това се прави УМИШЛЕНО за да ни изгонят !Страна в която болтовете се саморазвиват ,в която един пенсионер струва 180лв,а един затворник -1180 ... в която се броят комари за милион а деца умират защото няма 30.000 за операция - не може да има бъдеще
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    КОГА? ( преди 6 години )
    а КОГА най сетне ще се сетят да сложат камери (И ДА ГИ СЛЕДЯТ ) на всяко голямо кръстовище за наглеците които се пререждат и край буслентите за тези които карат в тях... Това са нарушения които се правят НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО и ДЕМОНСТРАТИВНО срещу останалите шофьори и мисля ,че глоба от 1000 лв е напълно заслужена. Който се прави на мъж- да си плаща....при неплащане на глобата в едномесечен срок-конфискация на колата, пък била тя и за 200,000
  • #11
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Да спре производството на неподготвени нови шофьори.Връщане на полигона.Премахване на всички неправилно поставени или забравени знаци,както и възстановяване на липсващи такива.И накрая-премахване на всички *** ограничения на скоростта,приближавайки кръстовище на път без предимство. Камери на кръстовищата в градовете,работещи разбира се.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще се успокоя като видя конфискувани автомобили и мотори. Независимо чия собственост е автомобила - конфискация. Няма да забравя как бях влязал в едно кръгово и едно *** с бмв влезе в кръговото, като ми отнема предимството, и излезе. Това стана за малка част от секундата. Разминахме се на метър. Малко по напред са бях, ке-лешчето ме убива на място, независимо с ква кола съм.
  • #9
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    одобрявам!