IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo и Polestar разделят дейността си

Електромобилите на ателието ще се продават под отделна марка

Volvo и Polestar разделят дейността си

Компанията Poelstar, известна на първо място със своите тунинг-доработки за моделите на Volvo, ще стане напълно самостоятелен автомобилен производител. Ателието ще започне да прави електромобили, които няма да се предлагат под марката Volvo.

Volvo и Polestar разделят дейността си

Въпреки разделението на дейностите, сътрудничеството между Volvo и Polestar няма да спира. Тунинг-специалистите ще продължат да доработват колите на шведския производител, като за целта се създава ново подразделение - Polestar Engineering. На свой ред Volvo ще помага на колегите си в разработката на електромобили, като ще им предостъпи една от своите платформи.

Доказателство за продължаващото взаимодействие между двете компании са и кадровите промени. Производството на електромобили в Polestar ще оглави Томас Ингелат - вицепрезидент и главен дизайнер на Volvo. Именно на него е поверено ръководството на новата марка, която ще продава на пазара и спортни коли на ток.

Длъжостта "директор по операциите" в Poelstar ще заеме друг вече бивш топ-мениджър от Volvo - Джонатан Гудман. По-рано той също беше вицепрезидент на шведската компания, като отговаряше за корпоративните комуникации.

Изданието Autocar цитира президента на Volvo Хакан Самуелсон, според когото новата марка ще бъде част от конгломерата Volvo Cars Group. На Polestar ще бъде възложена разработката и производството на електромобили от различни сегменти, като първият вероятно ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт през септември.

Снимка: Polestar

Тагове: polestar volvo cars
0 от 500