IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Лимузината ще се повдига в случай на опасност от удар

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Компанията Audi разпространи нова технически информация за следващото поколение на флагмана си A8. Моделът ще получи специална система на окачването, при която каросерията ще се повдига на една страна с около 80 мм при опасност от челен удар.

Новото Audi A8 получава революционно окачване (ВИДЕО)

Седанът ще бъде оборудван с пневматично окачване със закрепени напречно титаниеви елементи и четири електромотора (по един на всяко колело), които предават общия въртящ момент до 1100 Нм и се захранват от 48-волтова система.



Окачването на A8 ще се настройва предварително спрямо условията на пътя, като това ще става с помощта на камера, която ще сканира пространството пред автомобила 18 пъти в секунда. Данните ще се предават на блока за управление, като в съответствие с тях за секунди ще се променя твърдостта на окачването на всяко отделно колело.



Освен това, ако скоростта на автомобила е над 25 км/ч и електрониката с помощта на системата за кръгов обзор забележи опасност от челен сблъсък, каросерията от съответната страна ще се повдига нагоре. Така ударът ще бъде поет от по-здравите елементи на конструкцията. Според представител на компанията, в подобен случай натоварването върху пътниците в автомобила ще е с 50% по-малко в сравнение с нормалното състояние на каросерията.



Новото поколение на лимузината ще получи и завиващи задни колела, благодарение на което радиусът на завой при автомобила ще бъде по-малък от този на Audi A4. Окачването на A8 ще премахва и накланянето в завоите.

Снимки и видео: Audi

Тагове: audi a8
0 от 500
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    Доше ти ли си мама,пак ли мислиш за клетите клиенти кое как..айде да си гледаш хундайчетата,лигенчетата и черпаците от изтока.В твоя кашон нали няма електроника ,ти не ходиш в сервиза,твоата не се троши. Хайде да се порадваме на тишината...взем ита млъкни.
  • #22
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каква радост ще има в сервизите олеле. Титанови носачи, вертикално излитане. Дупки по нашите родни пътища. Купища електроника за прецакване. Все консумативи и без гаранция. Честито на новите собственици.
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбирам, че коментираш всичко както ти е угодно. От думите ти:"Ех тея немци бе всичко те са измислили... :)))Разчитат на неуката, необразована и глупава част от населението без никаква обща култура."Произтича, че или заглавието е цитат от АУДИ или че статията е дело на някакви германци, които се самохвалели...
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ползваш мозъка си доста неправилно ми се струва. Коментирам статията, ако все още не си го осмислил. Още в заглавието е написано и го коментирам, затото е тенденциозно, манипулативно и заблуждаващо. Сега разбираш ли какво правя и какво коментирам. Чета и на английски и на немски и на руски. Под съответните статии мога да си дам мнението, както го правя и тук за тази конкретно. Започна ли да стопляш?Коментирам нещо конкретно, а не както искаш да го правя общо за целия нет едва ли не.
  • #19
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимния по дол ( преди 6 години )
    Аз мозъка си го ползвам достатъчно, но ти явно не се напрягаш прекалено в Събота сутрин.Къде в клиповете видя революционно?! Те хората от Ауди не са *** да използват правно недомислени формулировки. В описанието на клипа пише иновативно, а не революционно. Дали можеш да откриеш тънката разликата зависи от теб. Революционно пише единствено в статията, формулирана от някой журналист. За да си формираш неутрално мнение е хубаво да знаеш английски и да прегледаш и други медии.
  • #18
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ползвай мозъка си за мислене, а не само за четене.Написали са "революционно"!Хайде сега го включи да мисли и помисли какво искат да кажат! Ето така лекинко манипулират и изкривяват съзнанието на хората. Използват подобни думички, вмъкват ги тук и там и човек, ако е мако по-елементарно устроен след прочитането на няколко подобни свободни съчинения, започва да си мисли, че те са големите създатели и иноватори в автомобилостроенето. Дразнещо е като гледам как явно манипулират хората.
  • #17
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимния по долу ( преди 6 години )
    Ти къде по-точно видя в клипа на Ауди да пише "Това ние сме го измислили"?! Аз всичко, което виждам е представяне на актуалните системи в новия им автомобил.П.П. Не карам нищо от ВАГ Груп.
  • #16
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ех тея немци бе всичко те са измислили... :)))Разчитат на неуката, необразована и глупава част от населението без никаква обща култура. Лъжат ги, че всичко те са измислили и гл yпаците се вързват, защото освен облъчващи медии друго не четат. Та мило форумно ВАГиналче гледам сериозно си се развихрил в подкрепа на аЛуди, но да знаеш, че "революционното" им окачване е измислено от други много години по-рано.
  • #15
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Маздата е премиум пред този преоблечен Фолк с Ваген.
  • #14
    16 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Маздата къде я бутате в този сегмент. Нямат нищо общо направо.