IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen намери на кого да продаде Ducati

Harley-Davidson ще плати 1,5 млрд. евро за производителя на мотоциклети

Volkswagen намери на кого да продаде Ducati

Готвената от концерна Volkswagen продажба на компанията за производство на мотоциклети Ducati е на път да стане факт, съобщава агенция Reuters, според чиято информация германският производител е получил оферта от амерканската фирма Harley-Davidson.

Volkswagen намери на кого да продаде Ducati

Очаква се в началото на следващия месец ръководството на Volkswagen Group да обсъди евентуалната сделка. Тя се оценява на 1,5 млрд. евро, които Harley-Davidson ще плати, за за стане собственик на Ducati. Американците вече са наели финансов консултант, който да им помогне за сделката. Това е компанията Goldman Sachs.

По неофициални данни, от покупка на Ducati се интересуват още няколко фирми. Една от тях е най-големият индийски производител на мотоциклети, мотопеди, мото рикши и други подобни превозни средства Bajaj Auto. Това е третата по големина компания в света в този отрасъл, като притежава 47% от холандския производител на мотоциклети KTM.

За намеренията на Volkswagen да се раздели с Ducati стана ясно още през април. Получените средства от продажбата на производителя на мотоциклети ще бъдат насочени към ликвидиране на последствията от скандала с манипулираните дизелови двигатели на германския производител.

Компанията Ducati бе купена от Audi през 2012 г., като немците платиха 860 млн. евро. Според аналитици, в момента италианската фирма струва около 1,5 млрд. евро.

Снимка: Ducati
 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    До мекен зи каскен, дошо или не знам как номер 10, сменяй дилъра, баа...
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колегата няма какво да ти разказва за схемите на ВГ. Ако следеше новините щеше да ги знаеш тези неща за които говори. Пише си ги навсякъде и не е нужно да ти се разказват. Пусни търсачката и чети на воля. Всичко си е написано и го има, но явно писателите са повече от читателите...
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колега - разкажи повече за схемите на VW как става така, че акционерите си дават акциите на безценица?И понеже виждам, че ги разбираш нещата разкажи ни малко и по темата за кем трейлс, атлантида и др.
  • #12
    12 rate up comment 3 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Тук несретници с 5лв в джоба тръгнали схеми да чи разкриват....пфхахахахахах. Бедняко, ако разбираше от схеми нямаше да хленчиш само.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За КТМ-а няма спор - австрийци са! Какво му е на Дукати-то от снимката, може да е стар модела, но е красота! Един от доста успешните им модели.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    KTM е Австрийска фирма!!! И не можахте ли някое по-ново Дукати да сложите за снимка, то вярно, че сме страната на секън хенда ама ..... :)
  • #9
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Схемите на ВАг се виждат дори и от хора, които не се занимават с това. Дукати е една от многото. И кажете ми как Ауди купува нещо при условие, че Ауди е фирма от групата. Помните ли, че Порше купиха ФВ, но нещата се размирисаха и после ФВ купи Порше? А за дизелгейт се е знаело още в далечната 2007-*** година. Италианците извадиха документите, които са пратени в Брюксел и там са потънали в нечии шкафчета и бюра без да се вземат никакви мерки.Сега става ли ви ясно?
  • #8
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какви хапчета какъв дошо. Ако видите под статията, за продажбата същото съм написал и тогава. Всички неща, които отричате днес се потвърждават малко по малко. Отричахте за гадния дизел, че бил по-замърсяващ, че VAG са пълни с дефекти и манипулират пазара, а се оказа точно така ПРИЗНАТО ОТ ТЯХ.Отричате какви ли не очевидни злоупотреби, но както виждаме те излизат на яве - никой не може да оспори истината!И да VAG купиха изцяло печелившата дукати с много корупционна сделка - доказано вече!
  • #7
    16 rate up comment 5 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    Доше,хапчетата! Бързо!
  • #6
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я кажете сега дали не е било чиста далавера и корупционна сделка продажбата на дукати на VAG? Оперативната печалба на дукати по онова време е около 800 мил. а те ги продадоха за толковаа? няколко години след това 1.5 милиарда - по 2 ? Ето така се перат пари и се "развива" бизнес по немски.