IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot най-после направи пикап

В основата му е японски модел, който ще се сглобява в Китай

Peugeot най-после направи пикап

Марката Peugeot е много популярна в част от африканските държави, които са бивши френски колонии. При тях основото превозно средство е пикапът – машина, каквато компанията досега не предлагаше. Този проблем вече е решен, при това с минимални усилия от страна на Peugeot.

Peugeot най-после направи пикап

В случая французите са се обърнали съм своя китайски партньор Dongfeng, с който имат съвместно предприятие. На свой ред китайците си сътрудничат с Nissan и допреди време произвеждаха всъдехода Nissan Xterra. Именно този модел от 2014 г. е в основата на пикапа Dongfeng Rich Pickup, който вече ще се предлага и в Африка, но с емблемата на Peugeot.

Автомобилът ще продължи да се произвежда в Китай. Дължината му е 5008 мм, като ще бъде достъпен със задно предаване или със система за задвижване на четирите колела с блокировка на задния диференциал и демултипликатор. Товароподемността на пикапа е 620 кг., а клирънсът – 215 мм.

Peugeot най-после направи пикап

Peugeot Pick Up ще се предлага само с 2,0-литров турбодизел с мощност 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент, който ще се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия. В оборудването влизат хидравличен усилвател на волана, две въздушни възглавници, климатик, електрически стъкла, ABS, преден и заден парктроник, аудиосистема, електрическо регулиране на стъклата и централно заключване.

Peugeot най-после направи пикап

Цените на пикапа ще стана ясни при старта на продажбите през август. В Peugeot планират с помощта на тодзи модел да увеличат значително присътвието си на африканския пазар, където сега продават около 55 000 коли годишно.

Снимки: Peugeot

Тагове: donfeng peugeot pick up
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тушиба Туне ( преди 6 години )
    Пежо има силни позиции във френскоговорящата част на Африка още от 50-те години. Не е зле да има и единична кабина,за да събира отзад на открито повече хора.