IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stonic вече и официално

Кросоувърът на корейците излиза на пазара с 3 бензинови и 1 дизелов мотор

Kia Stonic вече и официално

Часове след като в интернет-пространството изтекоха снимки на новия компактен кросоувър Kia Stonic корейският производител официално престави модела. Той ще се произвежда в Южна Корея, като основните му конкурети ще бъдат Honda HR-V, Mazda CX-3, Renault Captur, Peugeot 2008 и Nissan Juke. Продажбите в Европа стартират през септември.

Kia Stonic вече и официално

"Това е най-бързо разстящият сегмент в Европа, като през миналата година достигна 1 млн. продажби. Очаква се до 2020 г. те да нараснат до 2 млн. Тогава около 10% от всички продадени автомобили ще бъдат от сегмента B-SUV. Сега и Kia е представена в него, което е много важно за нас", обясни маркетинговият директор на Kia в Европа Артуро Мертенс.

Новият SUV използва платформата на Kia Rio. 51% от каросерията на Stonic е от високоякостна стомана, като теглото на автомобила е 1069 кг. Коeфициентът на челно съпротивление е 0,33. Като цяло дизайнът на кросоувъра до голяма степен повтаря този на концепта Provo, показан през 2013 г. Всички версии на модела ще бъдат с предно предаване, система 4х4 не се предвижда.

Обемът на багажника е 352 литра - един от най-добрите в семента. В салона е поставен 7,0-инчов сензорен дисплей и нова мултимедийна система. Водачът има на разположение система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата на движение и функция за следене на "мъртвите" зони, както и система за автоматично паркиране.

Kia Stonic вече и официално

В гамата двигатели влизат 1,0-литров бензинов  турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ 116 к.с., както и 1,25-литров  агрегат с 85 к.с., който сега се поставя на Kia Picanto. Ще има и версия с 1,4-литров двигател с турбо, както и 1,6-литров дизел. Не се изключва и появата на изцяло електрическа модификация.

Снимки: Kia

Тагове: suv kia stonic
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долният ( преди 6 години )
    В грешка си.Корейска кола отдавна не се избира заради цената.
  • #9
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Корейска кола се избира заради цената.. както френската например.когато се опитват да ти я пробутат на цената на японска или немска - изборът е ясен. Разбира се за всеки влак си има пътници и напоследък са ми много забавни индивиди които гледат страшно от пластмасов спортидж или санта фе
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новите им модели са много добри,за съжаление цените още по-добри.
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до ***КИЯ ( преди 6 години )
    Чува се с ушите,не с очите ,затова предполагам,че е скърцало и тракало в собствената ти глава...
  • #6
    11 rate up comment 5 rate down comment
    ***КИЯ ( преди 6 години )
    Поредния продукт на марката ЧЕ*** , който ше свърши в автоморгата преди на навърти 200 хил.км Дизайна го докарват напоследък, но само това ги отличава от Дачия. не е нормално нова оптима на 2 (!) Месеца да скърца и трака като на чичо Минчо кадета...с очите си го видях.
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Питайте мен за коли ( преди 6 години )
    Типичната азиатска фекална капчица. Някакъв стил и елегантност заменени с някакви чупки и кривини с целия да докопат за клиенти поне гледащите натут.
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре. Но защо са я направили да мяза на немска ***??
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Пешо ( преди 6 години )
    Не знам дали някой е забелязал, но от предните врати назад, колата страшно много прилича на представения две години по - рано SUV на DS - DS 6WR. Няма да се изненадам дизайнерът да е един и същ.
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едва ли ще е добра...
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    супер е ( преди 6 години )
    Джипчето е страхотно, дано и цената е добра