IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Битката между серийните суперколи на Зеления ад е свирепа

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Двадесет километра, в които нямаш право на грешка. Коварни завои, промени във височините и капризно време – това е великата Северна дъга на „Нюрбургринг”. Да запишеш най-добро време тук е въпрос на престиж, най-вече за производителите на серийни спортни коли. Ето ги и отличниците сред тях.

Mercedes-AMG GT R

Време: 7:10,92 минути

Най-свирепата версия на спортното купе Mercedes-AMG GT с допълнителен индекс R бе представена на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2016 г. Под капака е поставен същият 4,0-литров V8 мотор с 2 турбокомпресора, развиващ 462 к.с. при версията GT и 510 к.с. при GT S. За R-катата двигателят е форсиран до 585 кс., а максималнитя въртящ момент е увеличен до 700 Нм.

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

На външен вид Mercedes-AMG R се отличава по решетката на радиатора, фиксираното антикрило, увеличените предни въздухозаборници, различните предна броня и заден дифузьор. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Всичко това обаче не помогна на купето да слезе под 7 минути на Северната дъга. На 7 декември 2016 г. Mercedes-AMG GT R записа 7:10,92 минути. Това постижение вероятно ще бъде подобрено от бъдещата суперкола на германците, известна до момента като Project One.


Nissan GT-R Nismo N Attack

Време: 7:08,68 минути

Дори новият „снаряд” със задно предаване на Mercedes-AMG не успя да достигне до рекордното време от 2013 г., поставено от суперколата Nissan GT-R. На японците имат няколко коза в ръкава си. Най-важните са система за задвижване на четирите колела и допълнителният пакет N Attack, който след това се предлагаше и на серийните GT R срещу доплащане.

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Този Nissan GT-R Nismo N Attack е оборудван с 3,8-литров V6 с 2 турбокомпресора, форсиран до 592 к.с. Освен по-мощен мотор автомобилът има пренастроена скоростна кутия, титанова изпускателна система, както и ново регулируемо окачване с амортисьори Ohlins. Към това трябва да се добави елементи от карбон по каросерията. Това позволява постигането на време с 11 секунди по-добро от това на стандартния GT-R.


Lamborghini Aventador LP 750-4 SV

Време 6:59,73

Всеки един производител на суперколи, който вкарва свой автомобил в Зеления ад (това е прякорът на пистата), се цели във време под 7 минути. Само че серийните машини, постигнали това, са малко. Това сториха от Lamborghini с тяхното купе Aventador LP 750-4 SuperVeloce (превежда се като „супербързо”), което бе представено на автосалона в Женева през 2015 г.

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Компанията обяви,че ще пусне 600 бройки от тази модификация, което е напълно достатъчно за получаване на званието „сериен модел”. В сравнение със стандартния Aventador при този 6,5-литровият V12 е форсиран от 700 на 750 к.с. Освен това благодарение на използвания карбон теглото е намалено с 50 кг., преработена е аеродинамиката, почти два пъти е увеличена притискателната сила, пренастроени са кормилното управление и окачването.

Всичко това позволява на LP 750-4 SV да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а максималната му скорост да превиши 350 км/ч. Точно такова „Ламбо” на 18 май 2015 г. записва 6:59,73 минути за обиколка на „Нюрбургринг”. За да усетите разликата, трябва да уточним, че стандартния Aventador със 700 к.с. е с цели 26 секунди по-бавен.


Porsche 918 Spyder

Време: 6:57,00

Хибридното „тримоторно” 918 Spyder е най-безумното „гражданско” Porsche в историята. И то няма как да пропусне предизвикателството на Зеления ад. Неговият атмосферен 4,6-литров V8 двигател развива 608 к.с., а на всяка ос е поставен по един електромотор. Накрая се получава мощност от 887 к.с. и 1280 Нм, ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди и максимална скорост от 351 км/ч.

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Така на 4 сепетмври 2013 г. струващата 1 082 300 евро кола успя да запише време от 6:57,00 минути за обиколка – време, което се задържа няколко години. Рекордът е поставен от версията с допълнителен пакет Weissach, благодарение на която хиперколата е с 30 кг. по-лека. Само за уточнение – този пакет струва 90 000 евро – колкото едно Porsche 911 с всички екстри.


Lamborghini Huracan Perfomante


Време: 6:52,01


Ако трябва да бъдем точни, рекордът на Porsche 918 Spyder оцеля до 5 октомври 2016 г., когато бе подобрен от екипът на Lamborghini. Германската хегемония бе нарушена от Huracan във версия Performante, като постижението бе разкрито едва през пролетта на тази година. Новото най-добро време сред серийните автомобили е 6:52,01 минути.

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Самият Huracan Perfomante е оборудван с най-мощния V10 мотор в историята на компанията. Той развива 640 к.с. и 600 Нм, като е комбиниран със система за задвижване на четирите колела и преработена роботизирана трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, като това се дължи и на редица други подобнения.

Основното от тях е уникалната система за активна аеродинамика ALA, вкючваща задно антикрило с електронни жалузи, контролиращи преминаващи въздух. Затварянето на част от тях не само увеличава притискателната сила, но и осигурява стабилност в завоите. Идеята не е нова и идва от болидите във Формула 1, но на стандартен автомобил се използва за първи път.


Сега на ход са конкурентите, които нямат да търпят дълго време Lamborghini на върха. Колкото и да бърз Huracan Perfomante, предизвикателството „Нюрбургринг” е огромно и битката за надмощие никога няма да приключи.

Снимки и видео: Производителите
 

 

 

 

 

 

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    И да не забравяме, че и ламборгини са италианци. Не произвеждат в Германия и не вземат нищо от фв. Дори е обратното, фолемите двигатели на ауди са от италианците.
  • #15
    2 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Много ви е стар списъка. В момента на първо място в класацията е NextEV Nio EP9 със време 6:45.90.Ето ви и пълния списък: https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и алфа бяха смотани и какви ли не, ама разказаха играта на всички немски кошници и ги направиха сами да си говорят!Няма трошета, няма еМвеТа - всичко под ножа на италианците!Когато решат ги пляскат зловещо, където ги хванат - ФАКТ!
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и FXX не са пускали НИКОГА на ринга, ама в предаването на ТОП ГЕАР съсипаха всичко, което се движеше по пътищата по онова време, като резултат нали?Значи съвсем спокойно са можели да го пуснат на ринга и да са най-бързите към онзи момент с тази "пистова" версия.Тъпите ти мозъчни клетки(ако имаш такива) не могат да осъзнаят, че принизяването до порше е нежелателно за Ферари и те действат по друг начин. По начина, по който ги е грижа за клиента, а не за форумния тъпир гледащ 3 цифри...
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па ***, отишли са да въртят обиколки. Простати ти тиква блика от глупости.1во фераритата се настройват и тестват на собствената писта на Ферари - ФИОРАНО.2ро умишлено не правят шосейни версии на XX версиите, защото те продават коли на клиенти нормални бизнесмени, а не на пилоти.3то Ферари хич не им пука за порше - те отдавна са ги натикали в г*за на *** и не са им конглокент.И пак ти казвам 599XX има време 6:58 - лаферари на фиорано го би с няколко секунди. ***.
  • #11
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много го хвалите тоя Fiat бе..xax
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Порше = vw бате .... Даже за някой модели на порше това е вярно, докато за ферари няма нищо общо с реалността. Тъжно ти е сигурно, но е факт ...
  • #9
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ferrari = Fiat...бате.
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отделно статиите и слуховете "казват", че времето на laferari XX на тая писта е било 6:35, което е с 22 секунди по-бързо от поршето и абсолютен рекорд. Просто ферари нямат нужда от такива неща, защото всеки знае, че са най-добрите няма какво да се доказват, това е оставено на останалите, които само си мечтаят да се докоснат до съвършенството на италианците.
  • #7
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всяко заяждане и/или пряко конкУриране с някоя от марките, като Порше или Ламборгини ще ги сведе просто на по-ниско ниво. Иначе са доказали през годините, че винаги са ги били, където и когато ги хванат, стига да поискат.Фактите говорят сами, а малоумната ви интерпретация е безсмислена.Само да ти припомня, че 599XX дава време 2010 год. 6.58, а лаферари бие рекордите на този авт. на домашните писти на ферари с няколко сек и говориш, че щял да е 9 сек зад времето 6:57 на порше?Смешен лайк!