IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi работят над моделите от 2050 г.

Компанията показа как ще изглежда интериорът на нейните коли сред 3 десетилетия

В Audi работят над моделите от 2050 г.

Германският производител Audi се опита да представи на публиката как ще изглеждат автомобилите от бизнес-класа след 30 години. В компанията са убедени, че тогава дотогава ще изчезнат не само двигателите с вътрешно горене, но и шофьорите.

В Audi работят над моделите от 2050 г.

Всичко това ще се отрази не само на външния вид на автомобилите, но и на неговия интериор. Затова и един от дизайнерите на Audi – Енцо Рофас, представи виждането си за вътрешността на моделите на марката. Неговата концепция за автомобилния салон на бъдещето се казва Long Distance Lounge.

Тъй като превозните средства ще останат без стандартните двигатели, ще отпаднат също скоростните кутии, воланите и педалите, което ще позволи съществено разширяване на мястото за пътниците. Според Рофас, трябва да се подходи както при купетата на влаковете. Това означава само една врата за пасажерите, което е не само по-удобно, но и ще улесни качването и слизането.

В Audi работят над моделите от 2050 г.

Разбира се, бъдещите автомобили (най-вероятно електромобили) ще получат система за автономно придвижване, която ще позволи на водещите да не следят за случващото се та пътя. Така те ще могат да се съсредоточат върху други дейности, което съответно ще позволи и по-голям брой вариации на салона. Седалките в него ще могат да се поставят в различни позиции по желание на пътниците, като ще се фиксират с помощта на електромагнити.

В Audi работят над моделите от 2050 г.

Част от вътрешните панели ще бъдат заменени от „умни” OLED-матрици, който ще позволяват управление на функциите на електромобила и ще заменят сегашните таблети. Те ще бъдат така разположени, че винаги да бъдат под ръка на возещите се. В Audi са убедени, че транспортните средства на бъдещето ще изгреждат именно така и затова в компанията вече се готвят за тях.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi
0 от 500