IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini си направи „музикална” стая

В специално помещение ще се настройва звука на двигателите

Lamborghini си направи „музикална” стая

Италианската компания Lamborghini стартира мащабно разширяване на заводските си мощности, за да може те да поемат стартиращото производство на супервсъдехода Urus. Като част от него в предприятието в Сан Сант'Агата-Болонезе бе направено специално помещение за настройка на звука на двигателите.

Lamborghini си направи „музикална” стая

„Музикалната” стая бе открита лично от изпълнителния директор на компанията Стефано Доменикали и от шефа на отдела за изследвания и разработки Маурицио Реджиани. Помещението отговаря на всички съвременни технически стандарти, като ще позволи на инженерите да извлекат от моторите на Lamborghini специален звук, даващ още по-добро усещане при управление на автомобил на марката.

В стаята ще се настройват фирмените атмосферни двигатели V10 за Huracan и V12 за Aventador, както и първият в историята на марката би-турбо V8 агрегат, с който ще бъде оборудван Urus. Освен това в помещението ще се осъществява и акустичната настройка на леките компоненти от конструкцията на автомобилите.

В Lamborghini вече стартираха предсерийното производство на първия си всъдеход, чиято премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември. С помощта на Urus компанията се надява да удвои годишните си продажби до 7000 бройки през 2019 г. Освен версия с бензинов турбомотор, кросоувърът ще поучи и хибриден вариант, в която главна роля ще играе същият V8 двигател.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini urus
0 от 500