IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американският конкурент на BMW X1 и Audi Q3 идва от Индия

В Европа стартираха продажбите на новия Jeep Compass

Американският конкурент на BMW X1 и Audi Q3 идва от Индия

Шефът на европейското подразделение на Jeep – Данте Зийли, официално обяви началото на продажбите на второто поколение на компактния кросоувър Jeep Compass. Първите бройки от модела ще бъдат доставени на клиентите през есента, като моделът няма да се сглобява в Италия, където концернът Fiat-Chrysler има заводи, а в Индия.

Американският конкурент на BMW X1 и Audi Q3 идва от Индия

Американската компания позиционира Compass като директен конкурент на BMW X1 и Аudi Q3, като цените на автомобила ще бъдат подобни на тези на двата немски модела. От Jeep са категорични, че като оборудване, всъдеходни способности, системи за безопасност и асистенти за водача, техният автомобил превъзхожда съперниците си.

На първо време кросоувърът на Jeep ще се предлага в 3 нива на оборудване - Longitude, Limited и Trailhawk (с изразени всъдеходни способности), а в началото на 2018 г. ще се появи и версия Sport. За модела се предвижда както вариант само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

При новия Jeep Compass клиентът ще може да избира между 4 двигателя. Това са два бензинови турбомотора MultiAir2, развиващи 140 и 170 к.с., както и два турбодизела MultiJett. По-малкият е 1,6-литров със 120 к.с. и 320 Нм въртящ момент, а по-големият – 2,0-литров със 140 к.с. и 350 Нм.

По-малките бензинов и дизелов агрегат се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия, докато при двата по-мощни мотора налице е 9-степенен автомат. Системата 4х4 също ще е достъпна само за по-големите двигатели. Тя разполага с 4 режима на работа при – Auto (автоматичен), Snow (сняг), Sand (пясък) и Mud (кал), а при версията Trailhawk ще има и пети – Rock (скали).

Снимки: Jeep
 

Тагове: suv jeep compass
0 от 500