IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японските коли и части поевтиняват в Европа

ЕС предлага веднага да свали някои мита

Японските коли и части поевтиняват в Европа

Европейския съюз е готов веднага да предложи на Япония премахване вносните такси за автомобили и автомобилни части, които идват от Страната на изгряващото слънце, съобщи агенция Nikkei.

Ще поевтинеят ли японските коли и части в Европа?

В отговор на това ЕС иска свалянето на вносните мита за селскостопанската продукция, която идва в Япония от Европа, като тук влизат свинско месо, сирене и вино. Решението на Токио няма да е лесно, тъй като опозицията в японския парламент е против отмяната на тези мита, защото това може да застраши местните производители.

Около 10% от външната търговия на Япония е със страните от ЕС, така че подобно споразумение, което може да бъде подписано в началото на юли, ще се отрази добре на бизнеса.

Сега ЕС налага мита от около 3-4 процента на автомобилните части и 10% на готовите коли, които идват от Япония. Според Nikkei, офертата на ЕС обхваща 90% от автомобилните части и промяната на законодателството може да влезе в сила веднага.

Митата за автомобилите обаче ще е по-сложна тема – японците искат те да отпаднат в рамките на следващите 7 години, а от ЕС държат срокът да е 10 години.

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците са застаряваща нация пък германците се подмладяват ежедневно с матриал от Африка и ориента.Хвала на такъва нация!
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Най-добре тия оризарки да ги пуснат като подарък, тогава може и някой да се излъже с такава брънгия.
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японските са по-добри от немските и това е факт.Що се отнася,по-добре да ям ориз,от колкото да съм с шалвар и бурка.Те и германците са баш западно европейци,но в класациите са най-доволни от японските коли.Това,че правят по-добри коли от германците,нямам вина
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до 21 ( преди 6 години )
    Айде,айде Фолксваген и Мерцедес са пълни с заводи в Китай и Мексико.Новите Фолксвагени се сглобяват в Китай и Словакия.Не ми ги говори тези.Кое било,турско.Значи ФВ е китайско?!
  • #11
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па, живее з западна Европа и що? Фанал е некой барон за биберона може би? Аман от комплекси!Японците са сила, факт. А за качеството на земеделската продукция мноооого може да се говори!
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако стане ще се получи като в щатите Тойота ще удушат ВАГ и ПСА, да турските Тойоти с полски двигатели са калпави, но евтини за да компенсират митата. Но без мита ще дойдат от Япония за 15000Е както е в щатите, и ще разкажат играта на местните, както стана с ГМ
  • #9
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота и Хонда - турскиСузуки - УнгарияНисан - пребандирано РеноОстават само Субару и Мазда, чиято клиентела е строго профилирана.Ако японците махната митата, това ще е добре за Мерцедес, БМВ и ВАГ групата!
  • #8
    19 rate up comment 15 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Кой ще си купи немски кошник щом паднат митата. В Европа ще се кара само японско.
  • #7
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съмнявам се, че отпадането на митата ще подобри представянето на японските коли на европейския пазар.... и японците се съмняват явно.Раципрочното отпадане на вносните мита в Япония обаче ще доведе до увеличаване на продажбите на качествени европейски стоки.И явно японците няма да одобрят тази сделка.И нека пишещите тук японски фенове да спрат с мантрата за европейските мита.
  • #6
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Краят на ВАГ.Кой нормален човек ще си купи немски кошник, ако можа да си купи японка на достъпни цени?