IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът на DS получи хибридная версия

Силовият агрегат на всъдехода развива 300 к.с.

Кросоувърът на DS получи хибридная версия

Премиум-марката в състава на алианса PSA – компанията DS, ще предлага по един електромобил всяка година. Освен модели на ток французите започват да произвеждат и хибиди, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Кросоувърът на DS получи хибридная версия

Първият от тях е всъдеходът DS 7 Crossback, който представлява френският отговор на премиум-кросовърите BMW X3 или Audi Q5. Неговата хибирдна версия е получила агрегат с името E-Tense, в който влизат бензинов мотор с 200 к.с., електрически двигател и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Кросоувърът е оборудван и с литиево-йонна батерии с капацитет 13 кВт/ч. Общата мощност на задвижващата система е 300 к.с., като само на електричество автомобилът ще може да измине до 60 км.

От компанията твърдят, че за създаването на новата хибридна система, най-вече в часта за оптимизация на разпределението на електрическата енергия, инженерите на DS са използвали опита, получен от участието на компанията в състезателните серии за електромобили Formula E.

Кросоувърът на DS получи хибридная версия

Плановете на DS вкючват до 2025 г. около 1/3 от продаваните автомобили на марката да бъдат електричцески или хибридни. Следващият „зелен” модел на бранда ще бъде изцяло електрическо купе, създадено по мотивите на концепта E-Tense, представен през февруари 2016 г.

Снимки: DS

 

Тагове: psa ds7 crossback
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ссс ( преди 6 години )
    Браво на Ситроен, това наистина е страхотна кола, но ако бяха пуснали концепта Wild Rubis в серийно производство просто щяха да ражмажат конку-ренцията
  • #4
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ситроен се продава дори и в япония...заедно с мерц ауди и бмвза разлика от много марки като форд, опел, рено. по улиците на осака виждам повече DS от тракащи фолксвагени...но да приемем ,че Японците не разбират от коли колкото Бай ***
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Не ви карат ( преди 6 години )
    да пишете на руски? Сами се напъвате, нали?
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    200 магарета ( преди 6 години )
    То вярно, че е СУВ-че, а *** къде отива "зеленото" с тия 200 коня? Те нали трябва да папат нещо и после "какат"? Или ще кажете, той бензина ефтин, че и цели 60км на ток... Бургас ей го къде е, направо без пари иде.Поне не е пушещ дизел, тук съм 100% съгласен, дизела трябва да иде в историята.
  • #1
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето това е СЪВ, който скрива шапката на аудита,бмв-та и мерцево - супер дизайн, добри характеристики и възможност за движение 60 км. на ток. Какво повече да искаш?Ауди с тракалник? не мерси. Остава да видим цената на DS-а.