IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin показа първия модел от новата си марка

Vantage AMR излиза в два варианта с общ тираж 300 бройки

Aston Martin показа първия модел от новата си марка

На автосалона в Женева през март компанията Aston Martin обяви създаването на нов бранд, под който ще предлага специални версии на своите модели - AMR. Първият автомобил от него вече е готов и това е Vantage AMR.

Aston Martin показа първия модел от новата си марка

Под капака на спортната кола се предлагат два вида мотор - 32-клапанов V8 с обем 4,7 литра, развиващ 436 к.с., и 48-клапанов V12 с обем 5,9 литра и мощност 603 к.с. Освен това клиентите ще могат да избират между купе и роудстър, както и между 2 вида скоростни кутии - секвенциална и механична с 6 степени (за V8 мотора), и механична със 7 предавки (за V12).

За Vantage AMR са предвидени общо 5 цвята на каросерията - зелен лайм, сив графит, насително синьо, черен и бял. В зависимост от вида на каросерията, през капака, покрива и багажника може да преминават констрастни ивици, придаващи по-спортен вид на колата. В техния цвят ще бъдат и спирачните механизми Brembo.

В салона на спортния автомобил дизайнерите на Aston Martin са заложили само на качествени и много скъпи материали - алкантара, естествена кожа и карбонови елементи.

Версията на Vantage AMR с V8 двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч. С V12 под капака си колата вдига 100 км/ч от място за 3,7 секунди и развива до 330 км/ч. Това са резултатите на купето, очаква се роудстърът да бъде малко по-бавен.

Aston Martin показа първия модел от новата си марка

Новият модел на британците ще излезе в ограничен тираж от 300 бройки, като датата на старта на продажбите все още не е ясна. Цените ще бъдат съобщени само на потенциалните клиенти след запитване от тяхна страна.

Снимки: Aston Martin

Тагове: aston martin vantage amr
0 от 500