IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи официални снимки на новия VW Polo

Премиерата на модела ще се състои на 16 юни в Берлин

Първи официални снимки на новия VW Polo

Немският автомобилен гигант Volkswagen продължава да „подгрява” интереса на публиката към новото поколение на компактния хечбек Polo. Премиерата на автомобила ще се състои на 16 юни в Берлин, а от компанията показаха първи официални снимки.

Първи официални снимки на новия VW Polo

Очаква се новото Polo да се превърне в бестселър на марката. Ако се съди по публикуваните изображения, популярният градски модел е получил доста остри линии и ръбове, както и напълно светодиодна оптика.

Във Volkswagen правят всичко възможно, за да запазят в тайна техническите детайли на автомобила. Известно е, че той е построен на новата платформа MQB A0, която дебютира при новата генерация на Seat Ibiza. На нея ще бъдат изградени новите Skoda Fabia и Audi A1.

Предполага се, че 6-ата генерация на Polo ще бъде значително по-лека от своя предшественик, като едновременно с това ще порасне на размери. В гамата силови агрегати ще влязат бензинови и дизелови мотори с обем 1,0-1,6 литра, развиващи между 65 и 115 к.с.

Първи официални снимки на новия VW Polo

Ще има и „напомпана” версия на хечбека, която ще разполага с 2,0-литров турбомотор с около 200 к.с. Засега обаче от Volkswagen отказват да потвърдят тази информация.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen polo
0 от 500