IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancer Evo X ще има наследник след 6 години

Този път става въпрос за нов кросоувър на Mitsubishi

Lancer Evo X ще има наследник след 6 години

Години наред версиите Evo на иначе невзрачния Mitsubishi Lancer бяха една от визитките на японската марка, която обаче наскоро обяви, че след Evo X легендарната серия няма да бъде продължена.

Lancer Evo X ще има наследник след 6 години

Като изключим прототипите за рали „Дакар” на Mitsubishi, почти всички останали спортни успехи на компанията са свързани с рали вариантите на отделните поколения на Lancer Evo. Но сега се появи светлина в тунела – пред австралийското издание Motoring шефът на Mitsubishi Тревър Ман потвърди, че компанията планира наследник на Lancer Evo X, но най-вероятно новият мощен и динамичен модел на японците ще е кросоувър и ще се появи след около 6 години.

Ман даде да се разбере, че Mitsubishi, която вече е под контрола на друга японска компания – Nissan, има нужда от разпознаваем топ модел, но все още не е решено какъв точно ще е този автомобил.

Mitsubishi спря производството на Lancer Evo X през 2015 година, когато на пазара се появи последната лимитирана серия Final Edition, задвижвана от 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с мощност 303 конски сили.

В същото интервю за Motoring Ман намекна и че компанията обмисля завръщане в моторните спортове, откъдето отсъства от почти 10 години, поне що се отнася до световния рали шампионат, където последната WRC версия на Mitsubishi Lancer се оказа неуспешна.

Lancer Evo X ще има наследник след 6 години

Засега обаче Ман само потвърди, че в компанията е било обсъждано стартирането на сериозна моторспорт програма, но няма друга информация къде ще бъде насочена тя.

Mitsubishi спечели 4 поредни световни титли в WRC през втората половина на 90-те години с финландската легенда Томи Макинен, а другите големи успехи на компанията са свързани с поредицата победи в рали „Дакар”, извоювани от няколко поколения на модела Pajero.

Тагове: mitsubishi lancer evo
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Точно тия ( преди 6 години )
    точно тия имаха всичко, по един представител легенда ,погуби ги глупостта и скапание мениджърчета, и Evo и WRX и Нисан джиповете .Сега е пласмасляк, грозотии, копчета..лигавости водороди. Да ги закриват ,бледи подобия на миналото когато бяха нещо.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха така вземи име на спортна икона и го направи паркетен джип. Тия бъзикат ли се. Поне да се бяха концентрирали на истински офроудъри ама и тази страница от историята си съсипват
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Шеф ( преди 6 години )
    Ne mersi