IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Amazon атакува автомобилния пазар в Европа

Интернет гигантът инвестира милиарди, за да измести традиционните дилъри

Amazon атакува автомобилния пазар в Европа

Американският гигант Amazon започва мащабна офанзива, за да навлезе в търговията с нови автомобили, и първият фокус на тази офанзива ще е европейският пазар, съобщава германското издание Automobilwoche.

Amazon атакува европейския автомобилен пазар
Доставка на автомобил чрез Amazon в САЩ. Снимка: Nissan

Компанията на Джеф Безос е наела Кристоф Мьолер, доскорошния експерт по автомобилите в консултантската компания Oliver Wyman, за да помогне за пазарния пробив. Мьолер потвърди новината.

Европейският автомобилен бизнес на Amazon ще бъде базиран в Люксембург и според Automobilswoche е получил "внушително финансиране". В момента американците наемат експерти, предлагайти заплати много над средните за индустрията.

Продажбите на автомобили са една от малкото области, в които онлайн търговията все още не е взела превес. Потребителите масово се информират за качествата на отделните модели от сайтове в интернет и сравняват цените. Но самата покупка се случва най-често в шоурума.

Amazon иска да преодолее този навик, като за целта планира да предлага всички възможности, които и традиционните дилъри предлагат, включително тест драйв на избраните модели.

Amazon атакува европейския автомобилен пазар

Дори и в момента е възможно да заявите тест драйв на Mercedes чрез интернет гиганта. Компании като Opel, Fiat и Hyundai също ползват платформата му, за да предлагат свои модели, но с ограничен успех.

Стратегическият план на Amazon обаче е да измести автомобилните търговци и да се наложи като основен посредник в този бизнес, като изисква по-малка търговска отстъпка от производителите и предлага по-изгодни цени на клиентите.


 

Тагове: hyundai fiat mercedes opel amazon
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Стратегическият план на Amazon обаче е да измести автомобилните търговци и да се наложи като основен посредник в този бизнес, като изисква по-малка търговска отстъпка от производителите и предлага по-изгодни цени на клиентите."Супер, а те знаят как се прави това. Преди 15г никой не беше чул за тях, днес са огромна компания
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Батман ( преди 6 години )
    Че защо не ? А вие бихте ли си купили кола от Горубляне ? Или от Дупница ? Някак си предпочитам интернет .. по-сигурно ми е!