IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel потвърди раздялата с шефа си

Мястото на Карл-Томас Нойман се заема от досегашния финансов шеф на компанията

Opel потвърди раздялата с шефа си

Прогнозираната раздяла между Opel и неговия главен изпълнителен директор Карл-Томас Нойман вече е факт, съобщиха официално от компанията. Мястото му заема досегашния шеф на финансовия отдел Михаел Лошелер.

Opel потвърди раздялата с шефа си

„Д-р Нойман ще остане член на Управителния съвет до приключването на сделката по продажбата на Opel /Vauxhall на групата PSA”, се казва в официално съобщение на германския производител, като се допълва, че Михаел Лошелер е избран с пълно единодушие за нов главен изпълнителен директор.

„Не се съмнявам, че Opel/Vauxhall ще завърши сделката с PSA и ще стане още по-успешна и по-силна компания. Затова изцяло ще се концентрирам върху приключване на продажбата, след което ще обмисля следващите си крачки”, казва самият Нойман.

Очаква се той да се завърне във Volkswagen Group, където ще оглави марката Audi. Нойман напусна концерна, за да поеме Opel през 2013 г., но сега е на път да направи крачка в обратната посока.

Снимка: Opel

Тагове: opel
0 от 500