IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford продава по един пикап F-150 на всеки 30 секунди

6500 такива машини се реализират дневно на пазара в САЩ

Ford продава по един пикап F-150 на всеки 30 секунди

Компаниите Ford, General Motors и Ram продават средно по 6500 пикапа дневно на пазара в САЩ. Това означава, че във всеки щат се купуват около 130 такива автомобили на ден. Рекордьор в това отношение е семейството Ford F-150 - на всяка минути по 2 машини от модела се продават от дилърите, се твърди в изследването на Automotive News Data Center.

Ford продава по един пикап F-150 на всеки 30 секунди

Най-популярни в Щатите са пикапите на Ford, от които ежедневно компанията продава 2452 нови машини. Като цяло в страната клиентите купуват по 102 такива коли на час. Около 1900 бройки продават марките Chevrolet и GMC, а 1647 дневно се падат на пикапите Ram.

Добре се представят и японските производители Nissan и Toyota - общата бройки на продадените от тях пикапи достига близо 15 000 на месец. Това означава, че те успяват да реализират 500 единици дневно от този тип автомобили.

Най-популярният пикап в света в продължение на 40 години си остава Ford F-150, който от 35 години е и най-продаваният автомобил в САЩ. В световен мащаб този модел отстъпва само на Toyota Corolla.

Снимка: Ford

Тагове: ford f-150
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    гората истина ( преди 6 години )
    На ти хай-тек,тесли месли и тем подобни щурутии дето ни пълнят главите през медиите.Докато се опитват да ни убедят в зелините технологии на бъдещето,за което съответно дълбоко трябва да бръкнем в джобовете си, аметиканците си карат пикапите с 5 литрови атмосферни двигатели и харчещи по 25-30/100. Не е виновен тоз дето изяде зелника....... ние *** европейце сме баламите дето още малко и дизелите щяха да ни забранят американските ни господари. САЩ харчи 3 пъти повече петрол на глава от нас????
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до max ( преди 6 години )
    И кой американски модел е по-добър от немския такъв?Защо Мерцедес, БМВ и Ауди са символ на лукс и престиж навсякъде по света, а автомобили като Шевролет, Форд или Додж са символ на евтиния и ширпотреба!
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Redneck's car" така им викат американците на пикапите. И тия 3+тонни камиони с двигатели от по 3-6 литра са едни екологични чудеса. От ауспусите им бликат маргаритки и леприкони. Язък, че дойдоха лошите Фолксвагени да им отровят еко-идилията.Гледайки Щатите мога да заключа, че както римляните са измислили стила "разделяй и владей", така приноса на американците в историята ще остане с: "Крадеца вика: Дръжте крадеца!"
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Dano tozi vazhod I doverie na F-150 da doprinese za vazrazhdaneto na BRONCO
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    min ( преди 6 години )
    ***,чети повечко..глупости говориш..когато напишеш тук че си разбрак какви проблеми имат сегашните топ 3 от пикап-фирмите тогава ще разберем че нещо отбираш,дотогава..търкаляй варела в двора..и книжка не можеш да си купиш вече.
  • #1
    19 rate up comment 14 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Американското си е американско. А тия, които се излъжат и купят някой немски варел, след първото посещение в сервиз/а то се случва много скоро след покупката/ бяга с писъци видят ли дилър на немска "техника".