IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън: Здраво ударихме Ferrari!

Mercedes взе двойна победа в Гран при на Канада

Хамилтън: Здраво ударихме Ferrari!

Люис Хамилтън спечели за шести път Гран при на Канада, а съотборникът му в Mercedes Валтери Ботас завърши втори, като така пилотите на германския производител успяха да прекъснат успешната серия на Себастиан Фетел и Ferrari.

Хамилтън: Здраво ударихме Ferrari!

След надпреварата, която му донесе 56-ата победа във Формула 1, а ден по-рано и 65-ата спечелена квалификация, която го изравни с легендата Айртон Сена, Хамилтън обяви, че той и Mercedes отново държат инициативата в битката със Скудерията.

В Монреал Mercedes излезе начело при конструкторите с аванс от 8 точки, а Хамилтън съкрати изоставането си спрямо Фетел, който остана 4-и, от 25 на 12 точки.

„Не мога да опиша колко съм щастлив – обясни британецът. – Просто не мога да съм по-щастлив. Факт е, че имахме проблеми в Монако, като там поражението ни беше сериозно. Но целият екип на Mercedes реагира невероятно бързо и преди състезанието в Канада успяхме да намерим отново посоката на развитие на автомобила ни.

„Можем дори да сме доволни, че преживяхме тази криза толкова рано в хода на сезона, за да можем сега да продължим с развитието на колата. Нанесохме здрав удар на Ferrari, което е важна за битката за титлата. Никога досега не съм виждал такава мобилизация в Mercedes и тимът реагира по шампионски.

„За мен уикендът в Монреал беше невероятен, което е възможно най-доброто, което можеше да ни се случи след Монте Карло.”

Mercedes доминира в квалификацията и състезанието в Канада, а атаката на Фетел пострада и от инцидента му в началото на състезанието, заради който той спира в бокса и се върна последен на трасето.

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Хамилтън е един от най-слабите шампиони в историята на Ф1 "Та таман 3 пъти. Предполагам че ще го смачкаш от каране, ако го хванеш на пистата...Майко мила...
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    На точката за отмерване на скоростта на "Жил Вилньов" Алонсо е бил с 26 км/ч по-бавен от Себастиан Фетел, който е минал с 342 км/ч
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво става с Хонда Японската сила и мощ
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А задвижващата единица я промениха специално, за да "рестартират" Ф1, само дето по този начин убиха следващите 3 години, защото заложиха всичко на единия бюджет за дв. Да не говорим, че преди време промениха правилата нарочно, за да спрат хегемонията на Ферари, че на другите не им било интересно....И да Форсе Индия имат най-производителния отбор спрямо бюджет и резултати.
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе вие какво гледахте изобщо и знаете ли колко е бюджета на този отбор в сравнение с бюджета на мерцедес?И въпреки това, ако не бяха с по-стари гуми нямаше ботас да може да ги задмине. Май изобщо не сте наясно с автомобилите от Ф1 и техните специфики. Когато имаш един бърз авт. на правите на подобна писта те са много трудни за изпреварване и както видяхте с по-стари гуми Форсе Индия имаха същата скорост, като мерцедес на правите.Хамилтън е един от най-слабите шампиони в историята на Ф1
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Абе мой то тия Форс Индия сьс каква задвижваща единица са да попитам а??? Май мотора и цялата хибридна система са МЕРЦЕДЕС АМГ Петронас а????? Иначе с това калпаво шаси едва ли щяха да притискат Редбула.....
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, били малко на по високо ниво над Форс Индия. Пич, ти гледа ли въобще? Хамилтън караше на 70% от възможностите на болида. Ботас по същия начин...Тия технологичните оставят страхотна диря в шампионата... както и другите високотехнологични преди време, които се пробваха да завършат поне някое състезание в топ 5.
  • #1
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не беше оня *** Верстапен, който всяко състезание застрашава колегите си с разни маневри ... Фетел щеше доста да изпоти Хамилтън и да е 2ри най-малко, а не 4ти. Но това състезание показа колко са неефективни големите отбори и най-вече Мерцедес - с неимоверно по-голям бюджет бяха на малко по-високо ниво от Force India. Браво на този малък отбор и целия екип. Дано битката между ферари и мерцедес се реши с каране на пистата, а не с блъскане от страна на 3ти лица в колите на единия или др.