IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гон си търси наследник в Renault-Nissan

Новият шеф трябва да слее двете компании

Гон си търси наследник в Renault-Nissan

Големият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон си търси №2 в компанията, заявиха източници от алианса пред агенция Reuters. Идеята е, новият "втори човек"  е да наследи Гон на върха на алианса в подходящия момент и да продължи интеграцията на френската с японската част.

Гон си търси наследник в Renault-Nissan

За целта двата огледални поста - директорът, отговарящ за конкуренцията в Renault и Nissan, ще бъдат слети в един, като това трябва да даде нов тласък на по-доброто взаимодействие на двете половини на компанията.

63-годишният Гон планира да намери човек за този пост до края на годината, като за него е много важно да има още по-сериозно сближаване на производството на Renault и Nissan, както и на подразделенията, които се занимават с изследване и развитие на бъдещи модели и технологии и изискват сериозен бюджет.

Говорител на Renault-Nissan отказа коментар по темата пред Reuters.

Гон се отказа от поста главен изпълнителен директор на Nissan, но остана начело на Renault, като договорът му е до края на 2018 г. Той все още е президент на двете автомобилни марки, както и на Mitsubishi Motors, където основен акционер е Nissan.

Снимка: Renault

Тагове: renault-nissan renault
0 от 500