IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденият Land Rover Defender си търси нова родина

Всъдеходът ще се сглобява някъде в Европа

Възроденият Land Rover Defender си търси нова родина

Британският химически концерн Ineos не се е отказал от създаването на нов всъдеход, който по дух и философия да повтаря слизащия от сцената Land Rover Defender. Холдингът вече търси място за производство на автомобила, като то най-вероятно ще бъде извън Великобритания.

Възроденият Land Rover Defender напуска Великобритания

Един от шефовете на проекта – Том Кроти, призна презд Autocar, че са получени няколко предложения от компании от европейски държави, които в момента се обсъждат. От Ineos се готвят да инвестират около 800 млн. евро в създаването на предприятието, като единият вариант е съвместно използване на вече готови мощности, а другият – закупуването на завод и неговото модернизиране. 

Кроти уточни, че около 80% от автомобилите, които ще произвежда Ineos, ще бъдат предназначени за експорт в чужбина, а само 20% ще се предлага на Острова. Годишно се предвижда направата на 25 000 машини, като тяхното производство ще стартира не по-рано от 2020 г.

Въпреки всички гръмки изявления до момента, автомобилът с името Projekt Grenadier все още дори не е проектиран. Идеята е това да бъде класически старомоден всъдеход с рамна конструкция и отлични качества за движение по тежък терен. В същото време в Ineos няма да се откажат от съвременните технологии, като предвиждат хибридно задвижване, в което главна роля ще играе дизелов двигател.

Шефовете на проекта вчера обявиха ,че вямат намерение да копират Land Rover Defender, тъй като срещу това, напълно очаквано, ще се обяви компанията Land Rover. В Ineos искат да направят всъдеход, който да заеме мястото на пазара на сегашния модел, който ще бъде пенсиониран.

Снимка: Land Rover
 

Тагове: land rover defender ineos
0 от 500