IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-извънземният концепт в историята

Прилича малко на Батмобил, но всъщност е създаден за NASA

Най-извънземният концепт в историята

Когато автомобилните компании искат да привлекат вниманието на публиката и да загатнат бъдещето, те строят концептуални модели. А когато NASA реши да приложи същата техника, резултатът е без съмнение най-извънземният прототип в историята.

Най-извънземният концепт в историята

Този концептуален марсоход бе представен в космическия център Кенеди като част от обявеното от агенцията "Марсианско лято". В действителност той не е точно разработка на NASA - създаден е от тунинг компанията Parker Brothers от Флорида с подкрепата на инженери от авиокосмическата агенция. Познавачите откриват в него доста прилики с Батмобила от трилогията на Кристофър Нолан.

Най-извънземният концепт в историята

От NASA обясняват, че марсоходът ще се задвижва от 700-волтови батерии, захранвани чрез соларни панели. Той може да се разделя на две, така че предната част да се използва за проучвателни мисии, а задната да бъде стационарна лаборатория.

Най-извънземният концепт в историята

Машината няма нищо общо с действителния марсоход, който NASA планира да прати на Марс през 2020 (и който изглежда далеч по-скучно). Целта на концепта е най-вече да привлече внимание към плановете на агенцията за бъдещи изследвания на Червената планета.
 

0 от 500