IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственикът на Saab показа автомобил на бъдещето

Автономна машина, предназначена за движение в големите градове

Собственикът на Saab показа автомобил на бъдещето

Шведско-китайският консорциум NEVS, който притежава правата за изпозване на автомобилните технологии на компанията Saab, представи безпилотния концептуален модел InMotion. Дебютът на машината се състоя на изложението за потребителска електроника CES Asia в Шанхай.

Собственикът на Saab показа автомобил на бъдещето

Представители на NEVS обявиха, че проектът InMotion не представлява предвестник на конкретен модел, а само виждане как трябва да изглежда напълно безопасния и удобен транспорт на бъдещето. Подобни машини могат да бъдат използвани в големите мегаполиси, като не се нуждаят от шофьори. Прототипите ще се придвижват напълно самостоятелно, като няма да имат никакви уреди за управлевие.

Автомобилът разполага с една врата, която винаги се намира от страната на тротуара. Това е направено с цел безопасност на пасажерите. Колелата са покрити, а интериорът може да се пренарежда според изискванията на пътниците. Те на свой ред ще извършват промените с помощта на мобилно приложение на смартфона, което позмолява промяна на конфигурацията в салона, да се сменя осветлението и да се настройва климатичната система.

Собственикът на Saab показа автомобил на бъдещето

Прототипът е оборудван с изцяло електрически силов агрегат, за който подробности не бяха съобщени. Знае се обаче, че той ще може да се зарежда, без да има нужда от кабел, тъй като използва електромагнитна индукция.

Снимки: NEVS

 

Тагове: saab nevs
0 от 500