IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia загатна дизайна на новия си SUV

Премиерата на компактния Stonic ще бъде през есента във Франкфурт

Kia загатна дизайна на новия си SUV

Компанията Kia публикува първи официални изображения на своя нов компактен кросоувър Stoniс. Дизайнът на модела ще бъде в стила на концептуалния модел Provo, представен от корейците по време на автосалона във Женева през 2013.

Kia загатна дизайна на новия си SUV

Автомобилът ще получи рейлинги, увеличен клирънс, както и допълнителна защита на каросерията. На изображенията се вижда, че на вратите са поставени дръжки, каквито при Provo липсваха, като не са скрити в стойките. Има и нова изпускателна система с масивни тръби. В салона е поставен голям сензорен дисплей, както и нова мултимедийна система.

Kia загатна дизайна на новия си SUV

Техническите характеристики на компактния SUV са тайна, но според неофициални данни моделът е изграден на платформата на хечбека Rio. Това означава, че той ще получи 1,0-литровия турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ 100 или 120 к.с. Очаква се появата на 1,4-литров T-GDI, а топ-версията ще получи и турбомотор 1,6L T-GDI. За Европа е предвиден и 1,6-литров дизел CRDI.

Kia загатна дизайна на новия си SUV

Моделът ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт през септември, като производството му ще бъде съсредоточено в завода в Южна Корея. Основни конкуренти на Kia Stonic ще бъдат Honda HR-V и Mazda CX-3.

Снимки: Kia
 

Тагове: suv kia stonic provo
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези изпъкнали в долната си част брони за мен поне изглеждат страшно гротескно.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста добре на хартия, на живо ще видим.Но ако е в ценовия клас на HR-V, което си е над Juke, аз лично бих заложил на Хонда.Дори и със CVT да е.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колелата са много малки!Трябва да правят коли с много по-големи колела.Минимум 36 цола, минимум!Хайде, за тези от типа на Поло може и 24