IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подсказва как ще изглежда Model Y

Илон Мъск очаква моделът да е на пазара през 2019 г.

Tesla подсказва как ще изглежда Model Y

Срещата на акционерите в Tesla вчера осигури и първата по-конкретна информация за дизайна на бъдещия компактен SUV на марката – Model Y. Плановете на Tesla включват лансирането на масовия електромобил Model 3, чието производство стартира през юли, а след това на пазара трябва да излезе и Model Y, който ще е позициониран под луксозния Model X.

Tesla подсказва как ще изглежда Model Y

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вече потвърди, че Model Y ще бъде изграден на платформа, различна от тази на Model 3, но въпреки това прогнозата му е, че разходите за пускането в експлоатация на компактния SUV ще са по-ниски.

Според най-смелата прогноза на Мъск, Model Y ще надмине по продажби бъдещия хит Model 3, за който компанията събра 400 000 поръчки далеч преди началото на производството. Той призна и някои грешки на Tesla, свързани с лансирането на Model X, включително и решението кросоувърът да бъде изграден на шасито на седана Model S.

„Много се вълнувам за другия ни проект – Model Y – обясни Мъск. – Отнесохме много критики, но смятам, че е правилно, че този модел няма да използва платформата на Model 3.

„Като ще правиш SUV, то автомобилът трябва да е истински SUV, като правиш седан, създаваш го на платформа за седан. За Model Y планираме сериозни подобрения по отношение на производството, но е ясно, че като дизайн Y ще заеме някои черти от Model 3.
Планът ни е Model Y да излезе на пазара през 2019 година и може би търсенето за компактния SUV ще е по-голямо от това на Model 3", каза още шефът на Tesla.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla model y
0 от 500