IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови технологии дебютират при Audi Q8 и A8

Двата нови модела ще получат цифров приборен панел и микро-хибридна система

Нови технологии дебютират при Audi Q8 и A8

Новият флагмански всъдеход на компанията Audi, който ще се казва Q8, както и следващото поколение на седана A8, ще получат неизползвани досега от моделите на германския производител технологии. Това съобщава изданието Car.

Нови технологии дебютират при Audi Q8 и A8

Става дума за изцяло цифровият приборен панел Virtual Cockpit от ново поколение. Размерът на неговия екран ще си остане досегашният – 12,3 инча, но разширението му ще се увеличи. Освен това по-голяма част от функции ще се управляват от тъч-скрийн – както е при новия Range Rover Velar.

Нови технологии дебютират при Audi Q8 и A8

И двата модела ще използват микро-хибридни технологии. Електрическите двигатели ще осигуряват движението на автомобилите при ниски скорости и ще помагат при ускорение. Седанът и всъдеходът ще получат турбини с електрическо захранване, които ще осигурят по-добро развъртане при ниски обороти.

Нови технологии дебютират при Audi Q8 и A8

Концептуалния предвестник на Q8 бе показан на автосалона в Детройт през януари, а през март се появи и спортна версия на прототипа, която бе оборудвана с хибриден агрегат, развиващ 476 к.с. Седанът A8 на свой ред ще бъде представен на автосалона във Франкфурт, където също ще видим предсерийния вариант.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    нали ( преди 6 години )
    нали ,фес..качвай се в Туркойотката си и си пускай климатика, упс, той не работи. Клиента сам си решава какво да си купи..С всичкитеп роблеми на техниката пак легена не може да ги стигне.Апропо чакаме новите мотори за ноивия стар Акорд..
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Хахаха, немско, а?Добре, че са голфаджиите и снобите да си купуват немско. Инак ВАГ ще фалира само за 1 година.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    доше не се пъни от 9 кладенеца вода да носиш да защитаваш безумните си тези !по добри автомобили от НЕМСКИТЕ - НЯМА !всичко друго е компромис !обаче ти си беден и *** и гледаш на автомобила, като на покупка трета-пета ръка и мислиш, колко ще ти струва да го поддържаш а на нормалните хора грам не им дреме за твоите жалки тревоги!който има пари и разбира малко от автомобили, ВИНАГИ ще избере немското - ново. ще си го кара с кеф и ще го хвърли на ***, ще си купи пак ново и НЕМСКО!
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Заглавието е подвеждащо.Пише за дебют на някакви нови технологии, а по-долу в статията става ясно, че не са нови по принцип, а са нови за марката.Първо си помислих, че китайците са им направили нови лампички за фаровете и стоповете, което е най-технологичното нещо за концерна, а то се окзва, че ще слагат цифров панел и микрохибридна система.Направо съм потресен.Хайде, като сложат нови лети джанти напишете и за това една дълга статия. Спонсори са ви все пак и тръбва да изкарате стотинките.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    макар и късно, автомобилните производители ще разберат, че тъч-скрийн е крайно противопоказан прибор...най-важното нещо върху което шофьорът трябва да си фокусира вниманието е пътната обстановка...прости копчета са много по надеждни...
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    всичко в технологиите се измисля в ЕВРОПА !така е било винаги - така и ще бъдеазиатците могат само да крадат и да правят налъми !
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде си ве, мойче? Пак ли иновацията е при немците? с микрохибриди и "цифров дисплей" ли? Не знам, циал свиат ли знае това, но по повод хибридите - гледай на изток, цифровия дисплей: погледни Renault 11 Electronic от 80-те, а за тъч скрийна, провери Buick Riviera от 1987...
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    аутоcomedy ( преди 6 години )
    Немците не ги мисли пич.На теб не ти ли е неудобно ,че не си се научил да пишеш на майчиния си език!
  • #1
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ко стана ве? Иновацията пак е при немците. От 30 години немците са номер 1 в автомобилите. Циал свят го знае