IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще направи и малък кросоувър

Моделът ще бъде директен конкурент на Honda HR-V и Mazda CX-3

Skoda ще направи и малък кросоувър

Преди по-малко от месец чешкият производител Skoda представи своя нов кросоувър Karoq, но в компанията вече работят върху още един подобен модел. Това ще бъде компактен SUV, който ще се окаже духовен наследник на Yeti и директен конкурент на автомобили като Honda HR-V и Mazda CX-3.

Skoda ще направи и малък кросоувър

Намеренията на марката да се възползва от бурно развиващия се сегмент на малките кросоувъри бе разкрит от изданието Car Advice. Пред него представител на Skoda коментира, че компанията оценява потенциала, който би имал подобен автомобил и затова иска да се пребори за част от пазара в този клас.

Любопитното е, че първоначално Karoq бе обявен като заместник на Yeti, но при представянето на кросовъра чехите го определиха като „напълно нов модел със средни размери”. И още нещо – пускането на Karoq не сложи край на производството на Yeti, който продължава да са сглобява в някои от заводите на компанията.

Skoda ще направи и малък кросоувър

Новият компактен SUV на Skoda ще бъде изграден на платформата на бъдещия Volkswagen T-Roc, чиято премиера ще се състои до края на годината. Чешкият кросоувър обаче ще получи радикално нов дизайн, за да се търси ефекта, който постигнаха модели като Nissan Juke и Toyota C-HR при излизането си на пазара.

Все още няма яснота и по друг важен въпрос – как ще се казва новият модел. По-рано от Skoda обявиха, че всички SUV-автомобили на марката ще започват с буквата „K” и ще завършват на „Q”.

Снимки: Skoda

Тагове: suv skoda yeti skoda karoq
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Skoda ще направи и м(ж)алък кросоувър :)
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти кажи защо прехвалената Тойота Хайлукс не мина лосовия тест?!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ми било "еленов тест", най ми било "лосов тест" , който няма много общо със страничен удар ами е заобикаляне на препятсвие.И не се обръща ами платвормата се завира под колата и явно манекените не са "пострадали" щом дава такъв висок % защита.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Ами то само с гледане на клипове не става ;)
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Ох, да оправят първо Кодиак, а после да пускат още подобни недоразумения. Не знам как им дадоха 5 звезди за безопасност. Гледах теста. При страничен удар, Кодиак се обръща на едната си страна. Няма начин това нещо да мине еленовият тест ...