IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд за Lamborghini

Компанията продаде 8-хилядния Huracan

Нов рекорд за Lamborghini

Италианската компания Lamborghini записа поредния рекорд в своя история, след като от конвейра на завода в Санта-Агата Болонезе слезе 8-хилядната бройка от суперколата Huracan.

Нов рекорд за Lamborghini

Резултатът бе постигнат на третата година след старта на производството на модела. Юбилейната суперкола е в тъмносивия цвят Grigio Lynx Gray. Автомобилът е предназначен за клиент от Великобритания, като е правен по поръчка.

Към момента италианският бранд предлага няколко версии на модела. Той може да бъде поръчан като купе Huracan LP 610-4 (задвижване на четирите колела) и Huracan LP 580-2 (задвижване към задната ос). Предлага се и открит вариант на автомобила - Huracan Spyder.

Най-екстремната модификация е купето Huracan Performante, което разчита на модернизиран 5,2-литров V10 мотор. Той развива мощност от 630 к.с. и 600 Нм, като работи в комбинация със 7-степенна трансмисия, която предава тягата и към четирите колела.

Нов рекорд за Lamborghini

Трябвва да се допълни, че Lamborghini Huracan е един от най-успешните модели на марката като цяло. Повече бройки са произведени и продадени само от модела Gallardo – 14 022, докато резултатът на Aventador и Murcielago е съответно 5000 и 4099 единци.

Снимки: Lamborghini

Тагове: lamborghini huracan
0 от 500