IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск вече не е съветник на Тръмп

Причината е решението на президента да изтегли САЩ от споразумението за борба с глобалното затопляне

Мъск вече не е съветник на Тръмп

Шефът на Tesla Илон Мъск обяви, че напуска икономическия съвет на президента на САЩ Доналд Тръмп, след като той обяви, че страната се оттегля от глобалното споразумение за борба с човешката дейност, която е вредна за климата.

Мъск вече не е съветник на Тръмп

Мъск беше предупредил, че ще напусне, ако Тръмп изпълни предизборното си обещание.

„Промяната в климата е реалност. Оттеглянето от споразумението от Париж не е добре нито за Америка, нито за света”, написа в Twitter Мъск.

Тръмп е един от видните противници на информацията за глобалното затопляне и ограниченията на бизнеса, които трябва да бъдат наложени, за да бъде забавено то.

Мъск вече не е съветник на Тръмп

По-рано тази година Мъск получи сериозно количество критики за това, че изобщо влезе в кръга съветници на скандалния президент, но босът на Tesla обясни, че за него това е отлична възможност да съветва пряко лидера на свободния свят.

Още в началото обаче много анализатори прогнозираха, че задачата на Мъск ще е много трудна, като се има предвид, че Тръмп винаги е декларирал верността си към енергията, добивана от природни изкопаеми – въглища и петрол, така че насочването му към проекти за произвеждане на енергия от слънцето и вятъра изглеждаше почти невъзможно.

Изтеглянето на САЩ от това споразумение ще отнеме поне 4 години, така че е много вероятно решителната част от този процес да остане за следващия президент на Щатите.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Tой лети с частен самолет, но критикува Тръмп за оттеглянето му. Самолетът е толкова ефективен транспорт с един пътник на борда ..
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    "тоулена в любимия ти бензин да не е е парфюм.."Тебе някой кара ли те да дишаш суров бензин? Щото от ауспуха на бензиновите коли толуен не излиза.. Даже някои производители като Тойота в Приус слагат мехур в резервоара точно с идеята да ограничат емисиите на ароматните съединения. И да, разбирам ги нещата, нещо против ли имаш? "Прахови частици в градския въздух няма от газове умньо" Ха-ха-ха, да бе, виждам че ти особено ги разбираш нещата.. като типична празноглава ***.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    "Прахови частици, серен диоксид и още едно кило гадости, отделяни от въглищата наричаш чисти?"Точно това са замърители, които НЕ СА обект на Парижкото споразумение, празноглава вагонетко. Когато четеш какво пише не е зле и да го осмисляш.
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тая новина какво общо има с колите?Или е важно тия двамата пиндоси постоянно да ни ги натрапвате!
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    каскен капутен ( преди 6 години )
    ..пак ръси умозаключения.. Каска ли си ,гръне ли си говорейки за състав на газове продукт на горене,,все е вредно.. тоулена в любимия ти бензин да не е е парфюм..и много други смрадни .Ти много л иги разбираш нещата а ..у всеко гърне мерудия.Аман вече.Прахови частици в градския въздух няма от газове умньо..има от пепеляка из улиците..Като веганите си и ти ,евтин нагъл демагог.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Парижкото споразумение е за ограничаване на въглеродния двуокис, който дори не е замърсител, а само недоказан причинител на глобално затопляне.""че Тръмп винаги е декларирал верността си към енергията, добивана от природни изкопаеми въглища и петрол"Браво Каскен, вече съвсем почна да ръсиш т****. Викаш замърсяването от индустрията е "само само недоказан причинител на глобално затопляне. "Прахови частици, серен диоксид и още едно кило гадости, отделяни от въглищата наричаш чисти?
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Tova e istinskiya prezident - obeshtava i izpalnyava ! Vidyahte li efekta na NYSE ?
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доналд Тръмб е по голям анимационен герой от патока Доналд. Управлява Америка от Туитър.
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    "Когато си най-големия замърсител на света да ревеш и да налагаш глоби за дизелгейт е зверско лицемерие. "А когато се изказваш "компетентно" по тема от която нямаш понятие, това какво е? Замърсители са токсичните азотните окиси и финните прахови частици, доказано в пъти над допустимото при Фолцваген. Парижкото споразумение е за ограничаване на въглеродния двуокис, който дори не е замърсител, а само недоказан причинител на глобално затопляне.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Биваше да кажеш за БГ-то от страната на интелекта кой стои, защото не се сещам!