IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel подари Ampera-e на папа Франциск

Електромобилът ще помага на Ватикана да стане първата държава, свободна от вредни емисии

Opel подари Ampera-e на папа Франциск

Германският производител Opel ще помогне на Ватикана в опита да стане първата държава в света, свободна от вредните емисии СО2. За целта компанията подари на папа Франциск чисто нов електромобил Ampera-e.

Opel подари Ampera-e на папа Франциск

Лично изпълнителният директор на Opel - д-р Карл-Томас Нойман, връчи ключовете на Негово светейшество по време на конференцията “Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите”, която се провежда във Ватикана.

“Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси,” отбеляза Нойман.

Конференцията събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора. Тя е насочена към решаването на проблеми, свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност. По време на конференцията, Ватиканът, Opel и италианската енергийна компания се договориха да работят по програма за устойчива мобилност за града-държава.

Новият Opel Ampera-e засега е без конкуренция сред електромобилите, предлагани в Европа. Според стандарта NEDC, машината може да измине около 520 км. само с едно зареждане.

Снимка: Opel

Тагове: opel ampera-e