IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW получи право да изнася коли от Китай

Компанията засега не планира износ, но това вероятно ще се промени

BMW получи право да изнася коли от Китай

BMW Group получи разрешение от китайските власти да изнася автомобили, произведени от местното си съвместно предприятие с Brilliance – BMW Brilliance. Така компанията може да продава в Европа и САЩ модели на BMW, произведени в Китай. Германските премиум производители години наред увеличават производството си в Китай, но досега въпросът за износ на автомобили не е стоял на дневен ред, съобщи Automotive News.

BMW получи право да изнася коли от Китай

Една от причините е, че произведените в Китай коли нямат достатъчно добра репутация за качеството и безопасността, които предлагат. Но в BMW са уверени, че автомобилите на баварската марка, произведени в Китай, по нищо не отстъпват на тези, които компанията произвежда в Европа и САЩ.

„Вече имаме лиценз за износ, но засега не сме предприели нищо в тази посока, тъй като имаме нужда от тези коли за местния пазар”, заяви шефът на BMW в Китай Олаф Кастнер.

През миналата година BMW произведе над 300 000 коли в двете си китайски фабрики. В сравнение с 2012 г. увеличението на производството е над два пъти, като към вече сглобяваните там 3 и 5 серия, компанията добави 2 серия Active Tourer и SUV модела X1.

С последното разширение на едната фабрика производственият капацитет на BMW Brilliance достигна 450 000 коли годишно. Догодина там ще започне и производството на X3.

Предполага се, че първият модел, който BMW ще започне да изнася от Китай е версията седан на 1 серия (на снимката), който сега се предлага само на местния пазар.

Кастнер обаче отново заяви, че пазарът в Китай „поглъща цялата ни продукция” и BMW няма планове за износ. От компанията отказаха коментар защо от BMW са се борили 12 месеца за този лиценз, след като нямат планове за износ, но най-вероятно това ще се промени в близко бъдеще.

Снимка: BMW

Тагове: bmw bmw brilliance
0 от 500
  • #2
    22 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Сега изнасят от Китай частите с които сглобявт колите в Европа, а в бъдеще направо ще изнасят целите коли от там и в Европа ще им слагат само джантите и цената за феновете ;)))).
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И, нека изнасянето да започне -сИгааа! Като плъзнат сега едни оризарски М3-ки маде и чайна.....