IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Zoe е най-продаваният електромобил в Европа

Втори и трети се нареждат Nissan Leaf и BMW i3

Renault Zoe е най-продаваният електромобил в Европа

Френският компактен модел Renault Zoe е най-популярният електромобил на пазара в Европа за първата четвърт от 2017 г. Това сочи статистиката на организацията European Alternative Fuel Observatory (EAFO), съобщава изданието InsideEVs.

Renault Zoe е най-продаваният електромобил в Европа

За първите 4 месеца от годината от модела са продадени 9083 бройки, като те са предимно от обновената версия, показана на автосалона в Париж през миналата есен. Електромобилът е оборудван с акумулатори с увеличен капацитет, благодарение на което пробегъг на Zoe с едно зареждане е увеличен от 240 на 400 км.

Второто място е за Nissan Leaf, чийт резултат е 5940 единици, а на трето се нарежда BMW i3 с 3956 продажби (в тази бройка не влизат версиите на модела с двигател с вътрешно горене, който зарежда батериите).

В Топ 5 по продажби на електрически коли в Европа попадат още Tesla Model S и Model X, от които са продадени съответно 3715 и 2902 автомобила.

Експертите от EAFO уточняват, че на първите 5 автомобила в тази класация се падат около 75% от общите продажби на електрически машини на Стария континент.

Снимка: Renault

Тагове: renault zoe
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Наема на батерията е логичен, защото по този начин се гарантира качеството и обслужването и при евентуален проблем се подменя, ане да си я купуваш. А "анонимко" да сравняваш вредните емисии изхвърляни от Рено с десетки пъти надвишаващите вредни емисии изхвърляни от ФВ заради дърта технология понеже нямат мозък за новости в немската инжинерна мисъл и прикривана с лъжлив софтуер е меко казано лудост.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    ВАГи, стига заблуждава хората, кажи сега конкретно кое е общото между Зое и Лийф? Чакаме факти, не празни приказки. Платформи, мотори, батерии, заводи в които се сглобяват...всичко е различно. Кажи ВАГи да се посмеем.Това да не са твойте ВАГини, дето всички части от най-скъпата кола, до най-евтината са все еднакви.
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трябва да си супер неграмотен да не знаеш, че в момента Zoe е евтин Leaf.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Момче, в голяма заблуда си. Рено също произвеждат сажди не по-малко от Фолксваген.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    @До долния:Момче казах ти увредена ти е главата, щото е пълна със сажди. И не карам Рено и никога не съм имал.Кво си ми го пляснал тоз линк. Като го сложи тука, поне прочете ли кво пише вътре?! ***! Ако можеше да четеш, щеще да разбереш,че става дума за следващото поколение, което щяло да излезе евентуално след 2020. Ти знаеш ли коя година сме?
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    https://electrek.co/2016/12/13/renault-nissan-common-electric-vehicle-platform-zoe-leaf/Което за пореден път доказва, до каква степен може да се увредиш от системно каране на рено!
  • #8
    11 rate up comment 5 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Пичкосана ти е празната глава ВАГи. Зое и Лийф нямат нищо общо по между си, ама това ти няма как да го знаеш, щото главата ти е пълна със сажди
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Т.е. ... ( преди 6 години )
    на първо и второ място са пичкосан Нисан и обикновен Нисан!
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Снимката е показателна. Представете се същите колонки пред панелките в Надежда и Люлин и кабелите стоят така нощем.... Майкаааа!!!
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе къде е "императора"? Нали бил имал електрическа версия?