IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От новите коли на КАТ не можело да се снима

Камерите за скорост се оказаха несъвместими с 278-те патрулки Kia

От новите коли на КАТ не можело да се снима

Новите 278 патрулни автомобила на КАТ, закупени като част от обществена поръчка за 27 млн. лева, не позволяват от тях да се снима с камери за превишена скорост, съобщава "Труд", позовавайки се на шефа на "Пътна полиция" Бойко Рановски.

От новите коли на КАТ не можело да се снима

Ъгълът на стъклата на автомобилите Kia Cee'd и самият им химически състав били различни в сравнение с досегашните патрулки Opel Astra. Заради това снимките, направени с обективите TFR1-M ставали разфокусирани и не можели да се използват като доказателствен материал за налагане на глоби, потвърди старши комисар Рановски.

Никой в "Пътна полиция" не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани. Освен това автомобилите Kia са с въздушни възглавници и ако камерата се монтира върху тях, има риск при отваряне служителите да пострадат, подчертава Рановски.
 
На първо време камерите ще останат в старите патрулки, като при новите има вариант те да се монтират на предния капак или на триножник до автомобила, уточни шефът на КАТ.

 

0 от 500
  • #46
    3 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Такава КИА с всички възможни екстри излиза... 37.000 лева. Справка: официалния сайт на КИА.И тук идва въпросът - какво по-специално има в полицейските КИА, които на всичко отгоре се оказа, че не ставят... че са с 60.000 лева по-скъпи от нормалното?Бойко се върна и започна с далаверите.
  • #45
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кой ме гледа, кой ми ***, фото Мексико е тука! :D
  • #44
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво! За сто бона са купили КИА, камера, униформа и нови гуми примирно ;) А старите Астри баха бИТон ;)
  • #43
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Така, така... ( преди 6 години )
    с чиКИА дотам се стига!
  • #42
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо не схванах за каква конрамярка говориш?Каква активност, какво съпричастие, какви светлини сигнали, какви 5 лв.?Ако си джигит в което нямам съмнение и призоваваш хората да те предупреждават е пълна м***л0умщина! Това ще промени ли нещо по отношение далаверата с колите и необмислената поръчка? Не, нали! Само може джигитите, като теб да се възползват и да карат още по-ненормално и жертвите от ПТП да станат още повече.
  • #41
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Контрамярка! ( преди 6 години )
    Предлагам всички шофьори този път да проявим активнпст и съпричастие и да предупреждаваме със светлини сигнали за всички случаи на поставени камери/със или без табелки/,скрити в храстите милиционери както и за всички съмнително спрели автомобили без обозначителни знаци.И нека този път да сме единни и солидарни срещу подобни милиционерски мероприятия!
  • #40
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Никой в "Пътна полиция" не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани" Как да се сетят, като на всички пространството между ушите им е празно като пробита кофа! Иначе, статията дава доста интересна информация! Браво!
  • #39
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Kia и шкода - като отворят заводи у нас! На ушанките грейтуол им стига...без това никаква работа не вършат
  • #38
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе, тия Кии почнали ли са вече да намигат с лявото око или то на 3 тия месец гореше при бакшишите? :)
  • #37
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ПЪРВО - не се сещам от кога КИА се сглобява в България че похарчихме толкова НАШИ пари които ще отидат в Словаците и Корейците....и ВТОРО 27 милиона за 278 коли прави цена близо 100 бона на всеки един леген... Колкото за 5 серия или А6МНОГО, ама МНОГО СЕ КРАДЕ в тая "държава"Не вярвам в господ,но Дано нещо някога накара тези *** "управлявали" последните 30 години да си платят ,че ни държаха най бедните от собствената си алчност