IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци ще настройват шасито на бъдещите модели на Volvo

Експертите от Lotus ще участват и в разработката на колите на Polestar

Британци ще настройват шасито на бъдещите модели на Volvo

Специалистите от британския производител на спортни коли Lotus ще отговарят за настройките на бъдещите модели на компанията Volvo. Това съобщава изданието Drive, което се позовава на свои източници.

Британци ще настройват шасито на бъдещите модели на Volvo

Сътрудничеството между двата производителя ще стане факт, веднага след като китайската фирма Geely, която е собственик на Volvo, приключи операцията по придобиване на 49,9% от акциите на Lotus. Те в момента принадлежат на производителя от Малайзия - Prorton, но това ще се промени до края на юли.

Инженерите от Lotus имат сериозен опит от сътрудничестото с други автомобилни компания, на които предоставят конслутантски услуги най-вече за разработката на луксозни и спортно ориентирани коли. Сега те ще помагат и на специалистите от ателието Polestar, което отговаря за направата на "напомпаните" модели на Volvo.

Предвижда се съвместните усилия на Volvo, Polestar и Lotus да доведат до създаването на по-мощни и бързи автомобили, които да могат да бъдат пълноценни конкуренти на моделите на Mercedes-AMG, BMW M GmbH и Audi Sport.

Снимка: Lotus

Тагове: lotus proton polestar geely
0 от 500