IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще се бори със спекулантите

Компанията започва да проучва по-сериозно клиентите си

Porsche ще се бори със спекулантите

Porsche планира по-сериозно проучване на клиентите си, за да намали покупките на нови автомобили от страна на спекуланти, които веднага, след като придобият нова кола я пускат на вторичния пазар на доста по-висока цена. Този проблем е общ за всички производители на супер спортни автомобили и една по една марките започват да вземат мерки, за да изолират спекулантите от пазара.

Porsche ще се бори със спекулантите

Най-общо казано, в Porsche ще дават предимство на „реалните клиенти”, като информацията за тях е показала, че те купуват колата за себе си, а не с цел препродажба.

Шефът на серийните GT автомобили в Porsche Андреас Прюнингер обясни, че не става въпрос за санкция спрямо клиентите на компанията, а за стратегия за развитие на търговията.

„Лично аз предпочитам да виждам, че нашите коли се карат. Ние затова ги произвеждаме. Нашите коли са твърде добри, за да стоят някъде и да събират прах – обясни Прюнингер пред списание Car and Driver на представянето на новия 911 GT3. – Не ми допада бизнесът на тези, които купуват нашите коли, за да ги препродават и да печелят пари от тях.

Porsche ще се бори със спекулантите

"Нашата цел никога не е била да подхранваме тази спекула. Целта на създаването на лимитирана серия автомобили не е да се вдигне цената на тези коли. И не искаме цените на нашите коли да се завишават изкуствено в момента, в който те излязат от фабриката ни", допълни Прюнингер.

Снимки: Porsche
 

Тагове: porsche 911 gt3 porsche
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    unA ( преди 6 години )
    Лимитираните версии са за хора, които са истински фенове на марката и искат да се отличават по някакъв начин, а и продукта в повечето случаи не може да се произвежда в масов вариант. Почти всеки би ти казал, че ако можеше би искал да има уникат или нещо рядко произведено. А какво е това с фордовете - как си го представяш такива компании като Порше да се влияят от "спекуланти" какво и колко бройки да продават...
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така трябва !Порше е да се кара и кара и кара, да доставя максимално удоволствие, което само те го могат !